Nemanja Dangubić (©MN Press)
Nemanja Dangubić (©MN Press)

Dangubić prvo pojačanje Dubaija?

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.06.24. | 19:56

Uz povremenog srpskog reprezentativca, član ambicioznog projekta iz Emirata bi mogao da postane i hrvatski centar Leon Radošević

Uveliko Dubai radi na formiranju igračkog kadra za debitantsku sezonu u istoriji kluba. Nakon što su za trenera izabrali Juricu Golemca, prva pojačanja, a ujedno uopšte i prvi igrači koji će obući dres kluba sa Emirata mogli bi da postanu Nemanja Dangubić i Leon Radošević.

Srpsko-hrvatski duo bi prema saznanjima Telesporta, trebalo uskoro da potpiše saradnju sa novim članom abaligaškog društva.

Izabrane vesti

Dangubić će se tako posle dve godine igranja u Grčkoj za ekipi Peristerija vratiti u regionalnu košarku u kojoj je predstavljao Megu, Crvenu zvezdu i Partizan, dok je Radošević od 2022. godine član italijanske Tortone.

Povremeni srpski reprezentativac je u prošloj sezoni u domaćem prvenstvu prosečno beležio 7,5 poena i 3,6 skokova, a sa timom se plasirao i među četiri najbolja tima u FIBA Ligi šampiona.

Sa druge strane, Radošević se u ABA ligu vraća prvi put još od sada davne 2011. kada je nosio dres zagrebačke Cibone. U međuvremenu je igrao za veliki broj inostranih klubova kao što je Olimpija Milano, Lijetuos Ritas, Alba, Bešiktaš, Bamberg, Bajern Minhen i već pomenuta Tortona u kojoj je lani beležio učinak od 6,8 poena i 2,2 skoka.


tagovi

KK DubaiNemanja DangubićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara