(©Reuters)
(©Reuters)

Sluti da će Stanković morati da menja formaciju: Milanova munja trči 35,09 kilometara na sat

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 19:46

Teo Ernandez demonstrirao brzinske sposobnosti protiv Krotonea

Pretposlednji test pred beogradsko gostovanje Milan je rutinski položio savladavši Krotone (4:0), a uz dvostruke strelce Ibrahimovića i Rebića pažnju je skrenuo raspoloženi Teo Ernandez.

Levi bek Rosonera zadavao je muke rivalu uz aut liniju, a u jednom od prodora "razvio" je brzinu od čak 35,09 kilometara na čas. Francuz koji je u Milan stigao iz Reala 2019. godine na najbolji način je oslikao napadački potencijal ekipe Stefana Piolija u kojoj sa svih strana preti potencijalna opasnost po gol protivnika, a odlično veče ukrasio je asistencijom u 64. minutu za drugi gol Ibrahimovića.

Izabrane vesti

Ernandez je po brzini munjevitih prodora uz aut liniju ostao iza najbržih u prethodnoj godini Alfonsa Dejvisa (36,51), Ašrafa Hakimija (36,48), Adame Traorea (36,21), Kilijana Mbapea i Erlinga Halanda (36,04), međutim rezultat koji je ostvario dovoljan je povod da mu stručni štab Dejana Stankovića posveti posebnu pažnju.

Nema dileme da će izlazak na crtu hitrom Francuzu predstavljati veliki izazov za spoljne igrače Crvene zvezde, pre svih za nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije Milana Gajića, pošto je Ernandez bek koji visi na protivničkoj polovini. Moraće Gajiću da pomaže El Fardu Ben, ili neko od krilnih fudbalera Crvene zvezde. Mada potentnost sjajnog levog beka nagoveštava da bi Dejan Stanković mogao da pribegne oprobanom receptu kada su u pitanju mečevi u Evropi protiv objektivno jačih rivala. Crveno-beli su protiv Hofenhajma i Genta igrali u formaciji sa trojicom štopera, što je dalo rezultat.

Iako je Ernandezova brzina privukla veliku pažnju na Apeninima on je daleko od impresivnih 37 kilometara na čas koliko je u prodoru razvio Nemanja Radonjić pre januarskog pogotka za Marselj protiv Monaka.

Ernandez je u Milan stigao iz Reala leta 2019. godine uz obeštećenje od 21.500.000 evra, a od tada je odigrao 63 zvanična susreta i upisao po 11 golova i asistencija.

Pre dolaska u Beograd, Francuz će imati priliku da kvalitete pokaže još jednom, na gostovanju Speciji zakazanom za Subotu, a kvota na Milan u tom duelu je 1,50.


tagovi

Teo ErnandezLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara