Andrija Maksimović ispred Dejana Stankovića, prvi je i dalje Luka Jović

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.09.24. | 18:01

Talentovani vezista iz Novog Pazara upisan u istoriju Crvene zvezde, kada je reč o najmlađim debitantima u večitim derbijima

Kako god da se završi 174. večiti derbi na stadionu u Humskoj, večerašnji duel ući će u istoriju Crvene zvezde. Mimo svih očekivanja trener Crvene zvezde Vladan Milojević odlučio je da šansu u startnoj postavi ukaže Andriji Maksimoviću, i na taj način reši „problem“ drugog bonusa.

Momak iz Novog Pazara odigraće prvi derbi protiv Partizana sa svojih 17 godina, tri meseca i 18 dana. Na taj način postaće drugi najmlađi debitant u istoriji večitog derbija, kada je reč o igračima Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Rekord je i dalje u rukama Luke Jovića. On je prvi put osetio miris večitog derbija 18. oktobra 2014. godine. Tada je imao 16 godina, devet meseci i 25 dana.

Upravo tog jesenjeg popodneva, odlukom tadašnjeg trenera Nenada Lalatovića, aktuelni centarfor Milana srušio je dostignuće Dejana Stankovića. "Mali iz Zemuna" je odigrao prvi večiti derbi kada je imao 17 godina i šest meseci.

Zanimljivo je da je Andrija Maksimović ove takmičarske godine odigrao svega četiri minuta u dresu matičnog kluba. Ipak, Vladan Milojević je odlučio da ga nagradi za korektan rad i odličan utisak koji Andrija Maksimović ostavlja u redovima omladinaca, ali i filijale Grafičara.

U nedavnom okršaju sa Benfikom, popularni Mesi je bio ubedljivo najbolji pojedinac u redovima tima Nenada Milijaša. Iskreirao je nekoliko odličnih napada crveno-belih, potvrdivši priče koje odavno o njemu kruže - da je jedan od najtalenotvanijih igrača omladinske škole u novijoj istoriji.

Za minutažu u večitom derbiju Andrija Maksimović se izborio i igrama u redovima filijale, Grafičara. Na pet utakmica u redovima ispostave crveno-belih postigao je tri gola i upisao asistenciju.


tagovi

Andrija MaksimovićLuka JovićDejan Stanković174. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara