Foto: twitter ŠK Slovan Bratislava
Foto: twitter ŠK Slovan Bratislava

Slovan bez trenera i 14 igrača, generalni direktor kluba na klupi protiv DAC-a

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.10.20. | 14:09

Timu iz Bratislave odbijen zahtev za odlaganje utakmice

Slovan iz Bratislave od 16.00 gostuje Dunajskoj Stredi, iako su gosti pokušali da se izbore za odlaganje utakmice. Nebeskoplavi imaju čak 14 fudbalera pozitivnih na Kovid-19, ali je Unija klubova u Slovačkoj jasna – ukoliko klub ima 13-oricu zdravih igrača, među kojima je i jedan čuvar mreže, uslovi za odigravanje utakmice postoje. Tako će aktuelni šampion i najpoznatiji klub ove srednjoevropske države poprilično desetkovan na megdan DAC-u u 11. kolu Fortuna lige.

Trener Darko Milanič je takođe zaražen, pa će ekipu predvoditi čitava delegacija čelnika kluba i pomoćnih trenera predvođena generalnim direktorom Ivanom Kmotrikom koji će ekipi davati podršku sa klupe.

Izabrane vesti

Nažalost nedostajaće nam dosta igrača i nećemo moći da odigramo u najjačem sastavu. U ovom trenutku najvažnije je da prihvatimo činjenicu i damo maksimum kako bismo ostvarili cilj u ovim teškim uslovima. Odlučio sam da provedem meč na klupi, da dam podršku timu i pokažem kako smo svi zajedno u ovome, kao porodica“, rekao je generalni direktor Slovana.

Uz Kmotrika, pored terena biće i sportski direktor Ričard Truc, kao i nekolicina trenera iz juniorskog tima i akademije.

Slovan trenutno drži drugu poziciju i opasno je izazvan od rivala iz Dunajske Strede koji je lider. A u pitanju je „parnjak“ našeg TSC-a iz Bačke Topole, koji je poslednjih godina znatno napredovao kroz rangove slovačkog fudbala podržan, pre svega finansijski, od strane mađarskih investitora. Jasno je da će ovo zapravo biti slovačko-mađarski derbi, i to na bunjištu tima koji vodi nekadašnji pomoćni trener Partizana, Nemac Bernd Štork.

Od poslednja tri njihova odmeravanja u ligi dva je dobio klub iz prestonice. Slovan je, između ostalog, na ta tri meča postigao najmanje po dva gola. Sem toga, aktuelni šampion je nakon malo slabijeg početka takmičenja u nacionalnom prvenstvu zaigrao u poslednje vreme kako valja i definitivno se nalazi u boljoj formi od ovog rivala. Ali pitanje je kako će izgledati na terenu bez polovine tima i ne bi začudilo ukoliko ekipa sa Mol arene rutinski upiše tri boda.

DAC je vezao šest pobeda kao domaćin u ovom takmičenju, a na četiri od poslednjih pet palo je četiri i više pogodaka. S druge strane, Slovan je vezao pet trijumfa u svim takmičenjima, a četiri u Superligi, primivši u poslednja četiri kola samo jedan pogodak.



tagovi

Slovan BratislavaDunajska Streda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara