(©Reuters)
(©Reuters)

Rubin uzeo meru Armejcima, Despotovićev gol vredan tri boda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.11.20. | 16:30

Srpskom napadaču dovoljna tri minuta da zatrese mrežu

Namirisao je Leonid Slucki da bi uvođenje Đorđa Despotovića moglo višestruko da mu se isplati, a srpski napadač mu se odužio na najbolji mogući način. Trzaj glavom Despotovića, Akinfejev na krivoj nozi i jedna lopta u mreži CSKA bili su dovoljni za slavlje Rubina na Kazanj Areni – 1:0

Nije dugo potrajao na terenu Đorđe Despotović pošto je zbog povrede morao da izađe iz igre samo 22 minuta nakon što je kročio na teren. Povreda je bila jača od želje da privede meč kraju, a Leonid Slucki je zabrinutim pogledom ispratio ulazak u svlačionicu najboljeg strelca svog tima.

Izabrane vesti

CSKA je još jednom pao u drugom poluvremenu, nije imao snage, ali ni ideje kako da pronađe pukotinu u odbrani Rubina. Kada ne igra Nikola Vlašić, ne igra ni CSKA. Kreator igre Moskovljana traži se i ne uspeva da dostigne formu koja ga je krasila na startu šampionata. Nedostajao je završni pas timu Viktora Gončarenka. Propustio je CSKA priliku da se osami na čelu tabele, ostao je kao i Zenit na 32 boda, a ukoliko Spartak trijumfuje, crveno-beli će se izjednačiti po proju bodova sa gradskim rivalom i timom iz Sankt Peterburga. U nadoknadi vremena Armejci su okupirali kazneni prostor Rubina, ali nisu uspeli da nadmudre odbranu domaćina, spakuju gol i ponesu bod za Moskvu.

Timovi i navijači oprostili su se od Dijega Armanda Maradone uoči početka utakmice na Kazanj Areni, a sve utakmice ruske Premijer lige počele su minutom ćutanja. Za promenu je bilo sjajno čuti huk sa tribina i frenetičnu podršku sa tribina. Po svemu viđenom na početku, duel Rubina i moskovskog CSKA je obećavao. Armejci i Rubin krenuli su otvoreno, spuštenog garda. Đorđe Despotović počeo je meč sa klupe, ali je vrlo brzo u nastavku dobio šansu nakon što je splasnuo tempo i to se odmah isplatilo Leonidu Sluckom.

Oprobao je Denis Makarov šut sa distance, ali je tukao direktno u Igora Akinfejeva. Solirao je Makarov, mogao je u završnicama akcija da potraži i druga, bolja rešenja i proigra saigrače, ali se opredelio da udarcima van kaznenog prostora pokuša da se upiše na semaforu.

Napadali su Armejci i Rubin u talasima. Uvodni minuti meča u potpunosti su pripali domaćinu, ali je postepeno CSKA postajao opasniji, više je pretio i prebacio je težište igre na Rubinovu polovinu. Nikola Vlašić, najbolji igrač Armejaca, zategao je iz punog trka van šesnaesterca, ali je Nikita Medvedev bio na visini zadatka. Rubin je skupio odbranu i praktično su defanzivci sedeli u krilima golmana Medvedeva. Fedor Čalov upropastio je prodor i dodavanje Čidera Eđukea i propustio priliku da otključa Rubin i postigne peti gol u prvenstvu.

Đorđu Despotoviću bila su dovoljna tri minuta na terenu da postigne sedmi gol u sezoni. Izveo je prekid Oleg Šatov, a reprezentativac Srbije i bivši igrač Crvene zvezde, našao se na pravom mestu i udarcem glavom matirao je Nikitu Medvedeva. Samo nekoliko minuta kasnije bio je Despotović blizu novog pogotka, ali je izostao udarac i neposredne blizine. Nije se Despotović pokazao u toj situaciji, propustio je pliliku da duplira prednost i reši pitanje pobednika, ali taj promašaj nije uticao na krajnji rezultat.


RUSIJA 1 - 16. KOLO


Subota

Arsenal Tula - Zenit 0:0

Himki – Krasnodar 1:0 (0:0)

/Konate 67/

Ahmat – Lokomotiva 0:0

Rostov – Dinamo Moskva 4:1 (1:0)

/Poloz 35p, 71p, 74, Bajramjan 85 – Moro 91p/

Nedelja

Ural Soči 1:0 (0:0)

/Evseev 86/

Ufa - Tambov 4:0 (2:0)

/Žamaletdinov 11, 54, Kamilov 45+2, Mrzljak 79/

Rubin Kazanj - CSKA 1:0 (0:0)

/Despotović 59/



tagovi

CSKA MoskvaRubin Kazanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara