©Reuters
©Reuters

Bez brige, Pole, to mogu ja da ti sredim: Patris Evra pomaže Pogbi u stilu Petra Božovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 11:10

Bivši bek Mančester Junajteda ima nameru da svojim vezama udomi sunarodnika izgnanika

Smanjio je Sud za sportsku arbitražu u Lozani kaznu Polu Pogbi sa 48 na 18 meseci, tako da francuska zvezda ima pravo da zaigra već u martu sledeće godine, samo postavlja se veliko pitane, gde će igrati? Iako ima važeći ugovor sa Juventusom do leta 2026, iz Torina su već poručili da nemaju nameru da kaljaju čast kluba time što će dozvoliti igraču suspendovanom zbog dopinga, da se tek tako ponovo vrati u tim, pa je jasno da je rastanak s Damom neminovan.

Možda Pol Pogba ima problem, ali ima i Patrisa Evru za prijatelja, a to izgleda znači da zapravo nema problem. Situacija dosta podseća na onu kultnu i jednu od najkomičnijih scena domaće kinematografije, iz filma "Čekaj me, ja sigurno neću doći", kada Petar Božović kao "doktor za ljubavne probleme" savetuje Aleka (Gordan Kičić) kako da preboli raskid i uz čuvenu replike "dve tablete, jedan vinjak, na svakih šest sati" kaže još štošta, a i između ostalog i "to mogu ja da ti sredim".

Izabrane vesti

Evo šta kaže Evra povodom Pogbinog statusa.

"Sa 99 odsto sigurnosti mogu da kažem da Pogbu više nećemo videti u dresu Juventusa, vreme je da on okrene novu stranicu u karijeri. Ali ne treba da se brine, tu ću ja da mu pomognem, ja već znam u kom klubu on može da dobije prilike, ja sam već razgovarao sa Medijem Benatijom da ga primi u Marsej".

Eto, kako stvari stoje, rešeno je i to Pogbi, ako je verovati bivšoj uzdanici Ser Aleksa Fergusona u Mančester Junajtedu. Benatija je inače sportski direktor Marseja gde radi dobar posao, a da li će toliko rizikovati da dovede Pogbu ostaje nam da vidimo. Evra je siguran da je to najizglednija opcija i da će mu klub s juga Francuske rado pružiti priliku.

"Videli smo se pre tri sedmice i on je bio siguran u sebe da će sve biti u redu. Prvobitna kazna je bila prestroga jer su na njemu željeli da postave primer, ali je pravda pobedila. On je za mene kao mlađi brat i volim ga, zato ću mu pomoći".

Očekuje se da će Pogba već u narednom periodu sporazumno raskinuti ugovor s Juventusom kako bi u januaru mogao da pronađe novi klub, a već od marta želi da bude na terenu nakon što suspenzija zvanično istekne.

Pogba je od početka tvrdio da nije prekršio nikakva pravila na svoju ruku, jer je uzimao lekove koje mu je doktor propisao, te nije pomislio je reč o nedozvoljenim supstancama. Nakon godinu dana borbe uspeo je koliko-toliko da sve to ublaži i dobije šansu da oživi karijeru. Ako Evra kaže da će to da bude Marsej, hajde da mu verujemo.



tagovi

Patris EvraPol PogbaOlimpik Marselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara