Erik ten Hag (©Reuters)
Erik ten Hag (©Reuters)

Ruši se Ten Hagova kula od karata, da li će Emeri da mu presudi?

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 11:29

Holanđanin nastavlja da troši nezasluženo veliki kredit od vlasnika kluba sa Old Traforda, ali bi novi poraz u Premijer ligi od odlične Aston Vile mogao da bude koban po Lalu (15.00)

Vremena se menjaju. Nekada je Mančester Junajted bio veliki favorit u duelima sa Aston Vilom, ali sada je tim iz Birmingema u naletu pod vođstvom Unaja Emerija, dok velikan sa Old Traforda tavori i čini se da mu nema spasa dok je na kormilu Erik Ten Hag. Tri poraza u pet mečeva, katastrofa prošle nedelje protiv Totenhama na Teatru snova (0:3), dva mršava remija na startu Lige Evrope, učinak je nekadašnjeg stratega Ajaksa.

Lala i dalje odoleva na kormilu, traži strpljenje, ali mu sat otkucava. Osvojeni FA kup mu je spasao posao krajem maja, ali čini se da će teško da ostane do kraja sezone na klupu nekadašnjeg šampiona Engleske i Evrope. Plasman u Ligu šamiona je u ovoj situaciji izgleda kao nemoguća misija.

Izabrane vesti

Iako zasad ima podršku kluba (delom zbgog velike odštete koju bi mogao da dobije), poraz u Bimgingemu mogao bi da bude koban. Aston Vila je sjajna, u sredu je dobila na svom terenu i veliki Bajern u drugom kolu evroelite.

15.00: (2,25) Aston Vila (3,35) Mančester Junajted (3,05)

Prethodnog vikenda, četa Unaja Emerija je napravila kiks u Ipsviču, samo 2:2, ali je i dalje je u vrhu. Čini se da će teško da se bori za titulu pored Mančester Sitija, Arsenala i Liverpula, ali je trenutno favorit za „kotu 4“ koju je osvojila i u proteklom šampionatu, kada je u foto-finišu bila za dva boda ispred Totenhema.

Emeri je napravio silu na Vila parku, preporodio klub koji je ne tako davno bio u Čempionšipu. Oli Votkins je gol-mašina, dok je zlatni džoker baskijskog stručnjaka fenomenalni Kolumbijac Džon Duran. I dalje nije starter, ali kao rezervista već četiri gola u Premijer ligi, a njegovim lobom su srušeni Bavarci. Odličan je i Morgan Rodžers koji trenutno ima prednost u odnosu na Južnoamerikanca.

Ono što može da raduje Ten Haga je oporavak napadača Rasmusa Hejlunda. Danac ulazi u formu, postigao je gol u Portu pre tri dana u Ligi Evrope. Mizernih pet pogodaka su dali fudbaleri sa Teatra snova na šest mečeva Premijer lige. Markus Rašford je i dalje samo bleda senka nekada klasnog golgetera, Holanđanin Džoušua Zirkze posti od premijernog kola kada je dao pobedonosni pogodak protiv Fulama (1:0).

Bio sam veoma zadovoljan povratkom Hejlunda. Nismo mogli da igramo sa njim prva dva meseca sezone, nadam se da je sada u formi, da nastavlja da poboljšava nivo kondicije i da ima konstantnu sezonu koja će nam pomoći. Video sam definitivno napredak, a onda ovaj tim može da raste i videćemo gde smo na kraju sezone“, istakao je Ten Hag.

Povreda jednog od ključnih igrača Junajteda na sredini terena Kobija Mejnua stvara probleme Lali. Nije igrao na Dragau pre tri dana i pod znakom je pitanja. U tim se vraća Hari Megvajer i Alehandro Garnaćo.

Forma, pa i kvalitet je na stani domaćina, ali je tradIcija uz ekipu iz crvenog dela Mančestera. Junajted je dobo četiri vezana meča protiv današnjeg rivala. U proteklom prvenstvu slavio je sa 3:2 na svom terenu, dok je na Vila parku bilo 2:1.

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Subota

Kristal Palas - Liverpul 0:1 (0:1)

/Žota 9/

Mančester Siti - Fulam 3:2 (1:1)

/Kovačić 32, 47, Doku 82 - Pereira 26, Muniz 88/

Vest Hem - Ipsvič 4:1 (2:1)

/Antonio 1, Kudus 43, Bouven 49, Paketa 69 - Delap 6/

Brentford - Vulverhempton 5:3 (4:2)

/Koins 2, Embuemo 20, Norgor 28, Pinok 45+2, Karvaljo 90 - Kunja 4, Larsen 26, Ait Nuri 90+3/

Arsenal - Sautempton 3:1 (0:0)

/Haverc 58, Martineli 68, Saka 88 - Arčer 55/

Lester - Bornmut 1:0 (1:0)

/Buonanote 16/

Everton - Njukasl 0:0

Nedelja

15.00: 81,50) Čelsi (4,30) Notingem Forest (6,50)

15.00: (2,25) Aston Vila (3,35) Mančester Junajted (3,05)

17.30: (3,15) Brajton (3,70) Totenhem (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kobi MejnuErik ten HagMančester JunajtedAston VilaUnaj Emeri

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara