undefined
undefined
undefined
undefined

Puno šaha, malo fudbala, a onda - Galeno! Arsenal na kolenima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.02.24. | 22:55

Porto u 90+4 došao do velike pobede...

Po šest su dali Lansu i Vest Hemu, po pet Barnliju, Kristal Palasu i Šefildu, tukli su Liverpul sa 3:1, dobili ne tako davno i prvaka Evrope Mančester Siti (1:0), ali ključ za Portovu bravu na Dragau nisu pronašli. Mikel Arteta moraće mnogo bolje da se pripremi za revanš kako bi njegov Arsenal opravdao ulogu favorita i eliminisao Porto na putu do četvrtfinala Lige šampiona, jer se njegovi momci u London vraćaju s minimalnim, ali veoma neprijatnim minusom - 0:1.

Fudbalski bogovi poigrali su se noćas sa Brazilcem Galenom kao sa retko kim ove sezone. Sve do sudijske nadoknade ovaj 26-godišnji momak slovio je za tragičara, jer sve je ukazivalo da će se završiti bez golova, a njegove su dve šanse iz 21. minuta bile iz kategorije 'teže promašiti nego pogoditi'; međutim neposredno pre nego što će holandski sudija Gozubujuk odsvirati kraj, Galeno se poput nejakog Erika pretvorio u Supermena, opalio sa više od 20 metara iskosa i - pogodio.

Izabrane vesti

Treba li prepričavati kako je bilo na tribinama Dragaa...

Ekstaza!


PORTO - ARSENAL 1:0 (0:0)

/Galeno 90+4/

Porto.

Stadion: Dragao.

Sudija: Serdar Gozubujuk (Holandija).

Žuti kartoni: Rajs, Kivijor, Haverc (Arsenal); Konseisao, Niko (Porto)

Porto (4-2-3-1): Diogo Kosta; Žoao Mario, Otavio, Pepe, Vendel (od 90. Eustakio); Niko Gonzales (od 81. Haime), Varela; Konseisao (od 85. Borhes), Pepe, Galeno; Evanilson (od 85. Martinez).

Arsenal (4-3-3): Raja; Vajt, Saliba, Gabrijel, Kivijor; Odegard, Rajs, Trosar (od 74. Žoržinjo); Saka, Haverc, Martineli.

Arteta bi narednih dana mogao da se vadi na prividnu dominaciju izraženu u nadmoći u posedu (62:38), ili u kornerima (10:1), ali činjenica je da ga je Serđo Konseisao nadmudrio. Bila je to defanzivna perfekcija u režiji portugalskog stručnjaka, pa opet, daleko od toga da se Porto opredelio samo za čuvanje svog gola. I te kako je domaćin bio opasan iz kontri, po krilima, uostalom, kad se crta podvuče Zmajevi su uputili dva udarca u okvir gola, Arsenal - NIJEDAN!

Sve skupa - puno šaha, malo fudbala. Od Porta smo mogli i da očekujemo da pokuša na sve načine da zatvori prilaze svom golu, jer ipak mu u goste dolazi druga najbolja navala Premijer lige. Ali zato od Arsenala nismo ovoliku opreznost. Ili je ipak do to pomenute defanzivne perfekcije?

Bilo kako bilo, ako odbrani koju predvodi 40-godišnji Pepe ne možete da date gol, onda definitivno treba da se zabrinete i zapitate šta to nije štimalo. Pogotovo ukoliko pucate na završnicu Lige šampiona, što su na Emiratima negde stidljivo najavljivali...

Na kraju krajeva možda je i karma učinila svoje. Arteta je napravio jednu jedinu izmenu. Izvadio je Leandra Trosara, ubacio puno defanzivnijeg Žoržinja. To govori da je želeo da kalkuliše, da mu se 0:0 u jednom času učinilo dovoljnim. S druge strane, Konseisao je u finišu ipak probao s klasičnim centarforom, Tonijem Martinezom.

Nagrada je stigla u vidu tog sjajnog pogotka Galena...

I pored poraza Tobdžije ostaju blagi favoriti, revanš igraju pred svojom publikom, na tom terenu u grupi dali su 12 golova na tri meča, nisu primili nijedan, no stoji i to da ovako nezgodnog rivala nisu imali.

LIGA ŠAMPIONA

OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Napoli - Barselona 1:1 (0:0)

/Osimen 75 - Levandovski 60/

Porto - Arsenal 1:0 (0:0)

/Galeno 90+4/

Utorak

PSV - Borusija Dortmund 1:1 (0:1)

/De Jong 56pen - Malen 24/

Inter - Atletiko Madrid 1:0

/Arnautović 79/

Utorak (13.02.)

Kopenhagen - Mančester Siti 1:3 (1:2)

/Matsen 34 - De Brujne 10, Silva 45+1, Foden 90+2/

RB Lajpcig - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Dijaz 49/

Sreda (14.02.)

PSŽ - Sosijedad 2:0 (0:0)

/Mbape 58, Bartola 70/

Lacio - Bajern 1:0 (0:0)

/Imobile 69/


tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara