Ivica Zubac i Luka Dončić (©AFP)
Ivica Zubac i Luka Dončić (©AFP)

Brejdijev duh ušao u Dončića, Klipersi završili u Irvingovom blenderu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.05.24. | 06:54

Dalas izlazi na megdan Oklahomi u polufinalu Zapadne konferencije

Na Istoku je jedna serija otišla u sedmu utakmicu, na Zapadu – nijedna. Snovi i maštarije Los Anđeles Klipersa završili su u blenderu Kajrija Irvinga. Iseckao ih je na najsitnije komade. Mnogima se otme iz usta da je previše imati i njega i Luku Dončića, da su tada potrebne dve lopte na terenu, jer obojica vole da je 'ocarine'. Nije to bio slučaj u šestoj utakmici, savršeno su se nadopunjavali i odveli su Dalas na megdan Oklahomi – 114:101.

Koleno je mučilo Luku Dončića u prethodnoj utakmici, bio je 'začepljen, nije mogao da diše, ali i 'poluživ' je razmontirao tim iz Grada anđela. Zdravstveno stanje mu se za mrvicu popravilo, mogao je da udahne punim plućima i još jednom je oduvao Kliperse. Samo što je sada delio lopte u stilu Toma Brejdija. Duh legendarnog kvoterbeka ušao u Slovenca.

Izabrane vesti

Kad mu se igra – to je poezija. Uživanje je gledati ga. A, u šestoj utakmici serije i te kako se nameračio da maltretira čuvare. Tokom promena je skrivao loptu, bio je agresivan sa njom, kao od šale ubacio 28 poena, no specijalitet su mu bila dodavanja preko celog terena. Lopte je delio kao na tacni.

Slao ih je kao da ne postoji ništa jednostavnije. Čista elegancija iz koje su profitirali Kajri Irving i Dante Egzum.

Poeni na pas slovenačkog virtuoza bili su jedini za nekadašnjeg igrača Partizana. Australijanac nije imao veliku minutažu, a sve i da jeste – loptu skoro pa da ne bi ni video. Većini vremena provela je u rukama Luke Dončića, koji je upisao 13 asistencija, ili Kajrija Irvinga. Pravio je vrsni strelac šou i do ludila dovodio čuvare.

Pi Džej Taker nije znao šta mu je skrivio. Provozao ga je toliko da mu se zavrtelo u glavi.

I dok Luku Dončića nije služio šut sa distance – pogodio tek jednu trojku iz deset pokušaja – sa Kajrijem Irvingom je situacija bila obratna. Pet puta je dalekometnim hicima mrsio mrežicu, bio je elementu od početka do kraja i prolaz u polufinale Zapadne konferencije potpisao je sa 30 poena. Pride je upisao šest skokova i četiri asistencije.

Bezmalo rame uz rame sa KajTRIjem Irvingom bio je Pi Džej Vagington, koji je ubacio jednu manje. Njih dvojica su sa distance bili produktivniji od čitavog tima Klipersa. Tek osam trojki dao je tim iz Los Anđelesa, ali je zato pod košem do četvte deonice bio u stanju da se suprotstavi Dalasu. Ivica Zubac je ostvario dabl-dabl, imao je 17 peona i 11 skokova, ali je završio na posteru Danijela Gaforda.

Zversko zakucavanje. Samo što obruč nije iščupao.

Svi su kod Klipersa igrali na mahove. Džejms Harden je upisao 16 poena i 13 asistencija, Pol Džordž takođe došao do dabl-dabla – 18 peona i 11 skokova, dok je najefikansiji bio Norman Pauel sa 20 poena. No, sve zajedno bilo je premalo da bi uopšte ozbiljno pripretili. Mogli su Maveriksi da budu i ubedljiviji, da nije bilo opuštanja.

NBA LIGA – PLEJ-OF:

Subota

Orlando – Klivlend 103:96 (3-3 u seriji)

/Bankero 27 – Mičel 50/

Dalas – LA Klipers 114:101 (4-2 u seriji)

/Irving 30 – Pauel 20/



tagovi

Kajri IrvingLuka DončićLos Anđeles KlipersDalas MaveriksNBA plej-ofNBA ligaDante EgzumDžejms HardenPol DžordžNorman PauelIvica Zubac

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara