Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Monako i Brest pred plasmanom u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.05.24. | 11:09

Vri u borbi za opstanak u prvenstvu Francuske

Sve je otvoreno u francuskoj Ligi 1, osim borbe za titulu. PSŽ je već krunisan, a ostali će u finalne tri runde da pokušaju da ostvare ambicije. U jeku je bitka za Evropu, ali i opstanak. Fenjeraš Klermon još nije otpisan, ali ga ove subote čeka teško gostovanje Monaku. Kneževima je isto potrebna pobeda da bi ostali na drugom mestu. Trećeplasirani Brest za protivnika ima ugroženi Nant, dok su Mec i Avr takođe pod pritiskom da slave i udalje se od opasne zone.

Sa tri kola do kraja kampanja, Monako je u najboljoj startnoj poziciji u pogledu "osvajanja" pozicije vicešampiona. Ipak, daleko je od završenog posla. Kneževi ne bi smeli da kiksnu u predstojećem okršaju u kojem će izazvati Klermon, iako je rival motivisan da opstane u ligi.

Izabrane vesti

Istina je da su gosti u veoma nezavidnoj situaciji, iz koje neće biti lako naći izlaz. U prošlom kolu Klermon je lako savladao Rems kod kuće sa 4:1 i to je bio jedan od najboljih nastupa ekipe u proteklih nekoliko meseci. Posle tog uspeha klub zaostaje četiri od 16. mesta, koje vodi u baraž. Uz to, Klermon nema lak raspored, jer posle Monaka će u regionalnom derbiju da izazove Lion kod kuće, a zatim sledi obračun sa Lorijanom.

17.00: (1,32) Monako (5,70) Klermon (8,50)

Istovremeno, selekcija tima iz Kneževine ne sme da preda poene protivniku. U ovom trenutku Monako mora da odbije napade trećeplasiranog Bresta, koji je udaljen dva boda, i četvrtoplasiranog Lila koji je tri koraka daleko u borbi za drugo mesto na tabeli.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Posle prethodnog poraza u Lionu od 3:2, kojim je Monako prekinuo seriju od četiri vezane pobede, odnosno osam susreta u ligi bez neuspeha, igrači trenera Adija Hitera su pred imperativom.

Monako u duel ulazi bez povređenih Golovina, Jakobsa i Zakarije, dok gostima nedostaju Alevina, Berkani, Gonalon, Konate i Mabruk. Kneževi su neporaženi na sedam proteklih sukoba sa Klermonom, a ovosezonski dvoboj su dobili sa 4:2.

21.00: (1,70) Brest (3,60) Nant (5,40)

Brest je, tokom aprila, imao prilično zahtevan raspored. Imao je zamerke na suđenje posle poraza u Lionu od 4:3, a potom nije uspeo da izađe na kraj sa Monakom gde je poražen sa 2:0. Poslednji duel je, međutim, rešio u svoju korist u jednom od derbija Bretanje, pošto je savladao Ren u gostima sa čak 5:4. Sada ga čeka još jedan derbi, još jedno regionalno odmeravanje, a Nant se bori za opstanak u Ligi 1.

Devet golova je viđeno na Roazon Parku prošle nedelje, i nema dileme da je to bio jedan od najdramatičnijih i najuzbudljivijih mečeva ove sezone na francuskoj vrhunskoj sceni. Pirati trenera Erika Roja su zahvaljujući pobedi vratili strateško treće mesto koje će nastojati da zadrže, mada im preti sve bolji Lil. Ako Brest zaista uspe da završi na trećoj poziciji, videćemo ovaj klub sa jednim od najmanjih budžeta u Ligi 1 u glavnoj fazi novog formata Lige šampiona.

U svakom slučaju, Kanarinci u Brest neće otputovati opušteno. Oni moraju da grizu. Ne samo zato što navijači teško opraštaju neuspehe u mečevima sa lokalnim rivalima, već zato što žele da naprave važan korak ka spasu. Tri boda trenutno dele tim trenera Antoana Kombuarea od šesnaestog mesta.

-----------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

FRANCUSKA 1 – 32. KOLO

Petak

Tuluz - Monpelje 1:2 (1:1)

/Dalinga 34 - Savanije 27, Fajad 81/

Lans - Lorijan 2:0 (2:0)

/Vai 57, Pereira Da Kosta 81/

Subota

15.00: (2,40) Avr (3,30) Strazbur (3,25)

17.00: (1,32) Monako (5,70) Klermon (8,50)

19.00: (3,70) Mec (3,50) Ren (2,15)

21.00: (1,70) Brest (3,60) Nant (5,40)

Ponedeljak

21.00: (1,95) Lil (3,60) Olimpik Lion (4,20)

Odloženo za 15. maj:

Nica – PSŽ

Rems – Olimpik Marselj

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska 1Francuska Liga 1MonakoBrestNantKlermon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara