Incident u Evroligi (©AFP)
Incident u Evroligi (©AFP)

Incident u Istanbulu: Navijači Fenera uleteli na teren i nasrnuli na igrače Monaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 01:39

Nemile scene na četvrtoj utakmici serije Evrolige, izvinjavao se Šarunas Jasikevičijus...

Fenerbahče je imao situaciju kakvu mogao samo da poželi. Vodio je u seriji, igrao na domaćem terenu pred oko 15.000 navijača za plasman na Fajnal-for Evrolige i – sve je upropastio. Nije iskoristio poklone u završnici, Skoti Vilbekin promašio je flouter, a košarkaši Monaka su znali da proslave. Malo su se i zaneli, zaboravili gde se nalaze. Posebno Džeron Blosomgejm.

Kada se oglasila poslednja sirena, krenuo je da slavi, da gestikulira, iziritirao je navijače Fenerbahčea. Uleteli su na teren, došlo je do incidenta u Istanbulu! Nisu mogli da svare poraz i prenaglašene reakcije Monakovih igrača, jedan od njih gađao je Džerona Blosomgejma loptom, međutim, promašio je. I bolje što je tako, jer i bez da je pogodio situacija nije mogla da se smiri. Bila je na granici eskalacije.

Izabrane vesti

Tribine su eksplodirale od nezadovoljstva, sve više pristalica turskog kuba utrčavalo je na teren u želji da se obračuna ili zastraši goste. Tenzije su nastavile da se rasplamsavaju, iako su Saša Obradović i maskota pokušavali da spreče da dođe do sukoba.

Majk Džejms bio je među najratobornijima, zaletao se i postarao da ne dođe do stišavanja tenzija. Opšta jurnjava po terenu, leteli su tvrdi predmeti na sve strane, policija je pokušavala da obuzda navijače... Stigli su igrači Monaka do tunela, ozbiljnijih posledica, čini se, nije bilo.

Ružne, nemile scene na četvrtoj utakmici serije. Zbog svega što se dogodilo postideo se Šarunas Jasikevičijus. Izvinjavao se trener Fenerbahčea i delegaciji Monaka, ali i Evroligi.

„I Monaku i Evroligi se izvinjavam zbog incidenta. Ovo nije naša slika, neprihvatljiva je. Ovo nije Fenerbahče, to nismo mi“, rekao je Litvanac i nastavio u dahu:

„Pokušavamo ovde nešto da izgradimo... Moramo da preuzmemo odgovornost za ovo danas“.

Sankcija će biti. Zasigurno. Kakvih i za koga sve – ostaje da se vidi.



tagovi

EvroligaKK FenerbahčeKK MonakoŠarunas JasikevičijusSaša ObradovićMajk DžejmsDžeron Blosomgejm

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara