Vut Veghorst, Andre Silva i Markus Tiram (©Shutterstock, ©Reuters)
Vut Veghorst, Andre Silva i Markus Tiram (©Shutterstock, ©Reuters)

Prilika za Volfzburg, Ajntraht i Menhengladbah da iskoriste situaciju

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.02.21. | 09:47

S tim da Vukovi i Ždrepci igraju međusobno, dok Orlove čeka lakši posao protiv Kelna

Bajern je priča za sebe, RB Lajpcig ne odstupa od vicešampionskog zvanja, a za dva preostala mesta koja vode u Ligu šampiona biće velika "frka". Barem pet ekipa se bori za njih, a dve su juče kiksirale. Dakle, idealna prilika za Volfzburg, Ajntraht i Menhengladbah da iskoriste situaciju. Ali, baš danas, na Folksvagen areni snage odmeravaju Vukovi i Ždrepci, dok Orlove čeka nešto lakši zadatak protiv Kelna. Sve u svemu, dan u Bundesligi obećava...

Volfzburg je ponovo pronašao formu s početka sezone, vezao je četiri pobede bez primljenog gola i probio se do trećeg mesta, dok je Menhengladbah osvojio samo bod iz dve utakmice koje je morao da dobije – protiv Union Berlina i Kelna.

Izabrane vesti

Posebno loši Ždrepci su bili u Derbiju Rajne prošle nedelje. Mada je svemu u dobroj meri doprineo i trener Marko Roze, ostavivši na klupi čak petoricu standardnih igrača. Na Vukove će Gladbah s najjačim timom, u to nema sumnje, ali to nikako ne garantuje iskupljenje za prethodna dva neuspeha, jer momci Olivera Glaznera još nisu izgubili kod kuće.

Vukovi imaju šest bodova prednosti u odnosu na protivnika, pa bi peta uzastopna pobeda u ligi za Olivera Glaznera mogla da učini suficit još drastičnijim. Pre osam dana stradao je Augzburg sa 2:0 na strani, najviše zahvaljujući smrtonosnom ugrizu Vuta Veghorsta. Holandski napadač postigao je peti gol u šest minulih utakmica, a trenutno je četvrti strelac Bundeslige sa 14 pogodaka.

Volfzburg je nanizao pet pobeda u svim takmičenjima i gol nije primio punih mesec dana. Na tu činjenicu trebalo bi obratiti pažnju. Ali, čini se da će Glaznerova odbrambena jedinica biti testirana mnogo više protiv Koltova nego što je to bila poslednjih sedmica. Navalna opcija Ždrebaca sa Štindlom, Pleom i Tiramom sposobna je da napravi ozbiljne probleme.

Gladbah je sakupio 13 bodova iz pet utakmica posle zimske pauze - uključujući impresivne pobede protiv Borusije iz Dortmunda i minhenskog Bajerna - da bi u međuvremenu uzeo samo bod iz dve utakmice protiv Uniona i Kelna. Prošlog vikenda poraz od Jarčeva kod kuće sa 2:1 bio je ozbiljan udarac u pogledu nada Marka Rozea da će se kvalifikovati za Ligu šampiona drugu sezonu uzastopno.

Okršaji ova dva tima uglavnom su efikasni – u poslednjih pet godina samo u dva navrata nije došlo 3+ - međutim Volfzburgova filozofija trenutno je nešto drugačija. Glazner mnogo računa vodi o defanzvi, ima dobru i uigranu poslednju liniju, pa nije sasvim izvesno da će tradicija sa pogocima biti nastavljena.

Poslednji put kad su igrali u Volfzburgu bilo je 2:1 za domaćina. To je i poslednji trijumf Vukova nad ovim rivalom. Prošle godine Borusija je oba puta igrala na svom terenu – bilo je 1:1 i 3:0.

Na teren izlazi i, poslednjih nedelja, strašni Ajntraht. Na noge mu stiže Keln, a domaćin se nada osmom trijumfu na devet utakmica. Serija fantastičnih igara i rezultata katapultirala je tim Adija Hitera među glavne kandidate za mesto u Ligi šampiona i Orlovi nemaju nameru da se sada povuku pred jednim od najvećih uspeha u novijoj istoriji kluba.

Frankfurt je jednostavno u zapanjujućoj formi. Prethodni poraz u ligi doživeo je 11. decembra od Volfzburga, a od tada je ostvario sedam slavlja i dva remija. Kao takav, klub ima zlatnu priliku da se prvi put takmiči u Ligi šampiona, sa Andreom Silvom i Filipom Kostićem u formi života i probuđenim Lukom Jovićem, kojeg se golmani u Nemačkoj plaše. Portugalac je posebno ubitačan otkako se Jović vratio u klub, trenutno je drugi strelac lige sa 17 pogodaka, a isto važi i za Kostića, kome je očigledno prijao povratak zemljaka.

Sa druge strane, Keln je najzad došao do daha. Potpisavši Maksa Mejera i Emanuela Bonaventuru Denisa u poslednjoj nedelji januarskog prelaznog roka, ekipa Markusa Gizdola konačno se pomerila iz zone ispadanja iznenađujućom pobedom od 2:1 u Menhengladbahu.  

BUNDESLIGA - 21. KOLO

Petak

RB Lajpcig – Augzburg 2:1 (2:0)

/Olmo 38pen, Nkunku 43 – Kaliđuri 76pen/

Subota

Dortmund - Hofenhajm 2:2 (1:1)

/Sančo 24, Haland 80 - Dabur 31, Bebu 51/

Leverkuzen - Majnc 2:2 (1:0)

/Alario 14, Šik 84 - Glacel 89, Šteger 90+2/

Štutgart - Herta 1:1 (1:0)

/Kalajdžić 45+2 - Nec 82/

Verder - Frajburg 0:0

Union Berlin - Šalke 0:0

Nedelja

15.30: (1,55) Ajntraht (4,10) Keln (6,00)

18.00: (2,65) Volfzburg (3,25) Menhengladbah (2,70)

Ponedeljak

20.30: (1,20) Bajern (6,75) Bilefeld (12,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaAjntraht FrankfurtAjntrahtKelnBorusija MenhengladbahVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara