Dik Advokat i Željko Petrović (©MN Press)
Dik Advokat i Željko Petrović (©MN Press)

Prijatelji jedan na drugog

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.02.21. | 11:19

Željko Petrović gostuje Diku Advokatu, AZ i Vitese bi da se približe PSV-u

Ajaks je nedodirljiv, ostali baš i nisu. PSV se juče okliznuo u Hagu i ostavio priliku Viteseu, AZ Alkmaru i Fajenordu da mu se opasno približe i ugroze mu mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Sva tri tima danas će na teren.

Nogu povlači AZ, koji dočekuje Herenven (12.15). Gosti su neporaženi u poslednje tri prvenstvene utakmice, i veruju da mogu da se revanširaju domaćinu za poraz od 3:0 koji su pretrpeli od Alkmara u novembru. AZ se posle uzastopnih poraza od Utrehta i Ajaksa vratio na pobedničke staze preslišavši Emen i sada je u mogućnosti da se prbliži PSV-u na četiri boda zaostatka.

Izabrane vesti

Jedan od najboljih igrača tima iz Alkmara Teun Kopmajners je van forme, i to je možda razlog neubedljivih partija ekipe. Kopmajners nije postigao gol na poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima, ali trener Paskal Janses nema nameru da ga "stavlja na hlađenje".

Fajenord i Viljem II sastaju se u duelu ekipa koje imale dvonedeljni odmor, s obzirom na odložene susrete proteklog vikenda u Erediviziji. Meč je presudan za oba tima, iz vrlo različitih razloga. Sastav iz Roterdama u poslednjem odigranom susretu porazio je PSV sa 3:1, ali nije uspeo da taj trijumf nadogradi zbog pomenutog odlaganja duela protekle sedmice, a potom i u Kupu u četvrtak.

To je dodatno zagušilo ionako tesan raspored Fajenorda. Tim Dika Advokata sada ima dva meča i devet bodova manje od drugoplasiranih Filipsovaca, i svaki kiks mogao bi da bude preskup.

Novi šef Villema II Željko Petrović priprema se za svoju drugu utakmicu pošto je pre dve nedelje imenovan za kormilara. Njegov glavni cilj će biti da održi tim u ligi, a nije mogao da poželi bolji početak jer je svoje vreme na čelu započeo pobedom nad Emenom od 2:0. Sastav iz Tilburga je sada na mestu koje garantuje baraž za opstanak, ali ima dva meča manje i šest bodova manje od bezbednog RKC-a na 15. mestu. Viljemu sledi putovanje u Roterdam i meč sa ekipom od koje je izgubio 14 od poslednjih 19 međusobnih susreta.

Zanimljivo, Petrović danas ukršta koplja sa Advokatom, kome je asistirao tokom rada u reprezentaciji Srbije, potom Sanderlendu i naposletku Fajenordu, iz kojeg je i sitigao na kormilo Viljema II.

Naposletku, trećeplasirani Vitese ima priliku da se primakne PSV-u na dva boda, a za to mu je neopshodno slavlje nad sedmoplasiranim Tventeom, koji je upao u krizu, iako je do pre mesec dana izgledao kao kandidat za visoke pozicije.

Obe ekipe su bez pobede u poslednje tri ligaške utakmice. Tvente je prilično lako poražen 3:0 od PSV-a u svom poslednjem prvenstvom susretu, a što je još gore, nije zatresao mrežu na četiri protekla meča. Vitese je izgubio od Herenvena na strani pre osam dana, ali je pre pet uspeo da savlada Ekscelzior u okviru Kupa i popravi raspoloženje pred nastavak Eredivizije.

EREDIVIZIJA – 22. KOLO

Petak

RKC - Emen 1:0 (0:0)

/Tuba 90/

Subota

Groningen - Cvole 1:0 (1:0)

/Larsen 16/

Sparta - Fortuna 1:2 (1:1)

/Gravenberh 31 - Semedo 23, Polter 50/

Den Hag - PSV 2:2 (1:0)

/Adekanje 27, Kramer 90+3 - Malen 51, 76/

Herakles - Ajaks 0:2 (0:1)

/Klasen 15, Ale 79/

Nedelja

12.00: (1,45) AZ Alkmar (4,50) Herenven (7,00)

14.30: (1,40) Fajenord (4,80) Vilem Drugi (7,75)

14.30: (1,43) Utreht (4,60) Venlo (7,50)

16.45: (1,80) Vitese (3,60) Tvente (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaHolandija 1ViteseAZ AlkmarFajenord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara