Ekipa Mege (©ABA liga – Krka / Drago Perko / kosarka.si)
Ekipa Mege (©ABA liga – Krka / Drago Perko / kosarka.si)

Mega ponovo ima decu za ponos! Zablistalo nekadašnje dete Partizana

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.09.24. | 20:46

Pobeda u Novom Mestu za savršen početak sezone

Imala je Mega prošle sezone fantastičnu ekipu koja je uprkos mladosti protutnjala do polufinala Jadranske lige i bila melem za oči objektivnih košarkaških ljubitelja. Kada su odlične partije naplatili Uroš Plavšić i Nikola Đurišić, ranije i Nikola Topić velikim transferima, bilo je očekivano da će Mega ovu sezonu da iskoristi kako bi afirmisala neka nova lica, a uz to Marko Barać je uspeo da zadrži pobedničku crtu u timu čiji najstariji pojedinci imaju 23 godine.

Mega ponovo ima klince za ponos! Pobedom nad Krkom u Novom Mestu rezultatom 80:70 (16:19, 23:14, 18:16, 23:21) Mega je otvorila novu sezonu u regionalnom takmičenju i čini se da bi ponovo mogla da bude ekipa koju i te kako vredi pratiti.

Izabrane vesti

Kako to obično bude, Mega je košarkaškom regionu predstavila novo ime – Mihaila Petrovića. Mladi plejmejker stigao je letos iz OKK Beograda u kojem je beležio 21,2 poena uz 6,8 asistencija, a na svom debiju u dresu Mege pokazao je da će biti jedno od glavnih uzdanica Baraćevog tima.

Zablistao je nekadašnji polaznik Partizanove škole i sa 19 poena, te pet asistencija na savršen način zaokružio debitantski nastup u ABA ligi. Pratili su ga u stopu sada već starosedeoci Filip Jović i Andrija Jelavić sa po 14 poena, dok je Kosta Kondić u svom prvom meču za novi klubu ubacio 12 poena. Bogoljub Marković je uz devet poena pokupio još šest skokova.

Krka je posle nešto boljeg ulaska u meč ipak prepustila vođstvo gostima u ranoj fazi druge četvrtine i više nije uspevala da dođe u poziciju da preokrene rezultat. Nekoliko puta su Baraćevi igrači odbijali nalete protivnika, da bi Kosta Kondić trojkom na četiri minuta pre kraja praktično overio pobedu. Ne samo što je istom poništio hitac Jana Špana, već je dobio i faul od Brejdija Skinsa pa je ubacio i dodatno slobodno bacanje za velikih +12 (72:60). Od tada, pa sve do poslednjeg zvuka sirene Mega više nije ispuštala dvocifrenu prednost.

Sjajan početak Mege mogao bi da najavi zanimljivu sezonu, dok se Krki izgleda opet sprema tesna borba za opstanak. Tajler Person ubacio je 21 poen, Jan Špan je dodao 13 poena uz pet asistencija. Od ostatka ekipe, jedino je Miha Čerkvenik imao zabeležen učinak sa osam poena i sedam skokova.

Mega je ovom pobedom dobila jak vetar u leđa za sledeći vikend, kada u goste dolazi FMP.

JADRANSKA LIGA - 1. KOLO

Petak:

Cibona - Zadar 69:87

/Ročak 18 - Gegić 30/

Subota:

Split - Igokea 74:79

/Šorter 17 - Džons 13/

Mornar - Budućnost 51:98

/Smit 16 - Morgan 16/

Nedelja:

Dubai - Crvena zvezda 86:84

/Mejson 18 - Kalinić 16/

Krka - Mega 70:80

/Persons 21 - Petrović 19/

FMP Železnik - Cedevita Olimpija (U TOKU)

Sreda:

19.00: (1,02) Partizan Mozzart Bet (30,0) Borac Mozzart

Četvrtak:

19.00: Studentski Centar - Spartak Subotica

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK MegaABA ligaMihailo PetrovićKrkaAndrija JelavićFilip Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara