Detalj sa večitog derbija (©Star Sport)
Detalj sa večitog derbija (©Star Sport)

Ni "d" od derbija: Crno-beli razmontirali večitog rivala u punoj Banjici

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.09.24. | 20:04

Očekivana pobeda Partizana protiv crveno-belih u drugom kolu Super rukometne lige Srbije - 29:19 (15:9)

Banjica je opet bila krcata, premala da primi sve ljubitelje rukometa, kao u dobra stara vremena s početka ovog milenijuma. To je najveća dobit kluba iz Humske u večitom derbiju. Grobari su prepoznali trenutak kad klub napada titulu i svih 60 minuta vatreno bodrili tim Đorđa Ćirkovića.

Crno-beli rukometaši su se odužili navijačima ubedljivom pobedom nad ljitim rivalom Crvenom zvezdom sa 29:19 (15:9) u drugom kolu Super rukometne lige Srbije pred oko 2.500 gledalaca.

Izabrane vesti

Očekivano, razlika u klasi je evidentna između beogradskih rivala. Zvezda se držala petnaestak minuta, ali kada su domaćini stisli odbranu, jasno je bilo da će Partizan da upiše novi trijumf, posle rušenja šampiona Vojvodine u SPENS-u prošle srede.

Marko Vasić je počeo seriju golova crno-belih, nastavio je i drugo raspucano krilo Mladen Šotić, dok je ton igre davao omaleni Slovenac Miha Kotar. Ivan Mićić je dominirao na crti, pa je Partizan povećavao prednost koja je u 25. minutu iznosila +6 - 14:8 posle trećeg gola Šotića.

U nastavku, domaćin je pojačao odbranu, razbranio se Iranac Saed Heidarirad, pa je prednost rasla na +9 - 19:10 u 37. minutu. Golom raspucanog u nastavku Nikole Crnoglavca, vođstvo čete Đorđa Ćirkovića je bilo dvocifreno već u 40. minutu - 21:11. Čak je u tim trenucima i golman Heidirarad zatresao mrežu jalovih gostiju. Poslednjih 20 minuta je bilo samo otaljavanje posla, Zvezda se predala, dok su crno-beli naneli najubedljiviji poraz ljutom rivalu u poslednjih 15 godina. U finišu je odlično bilo levoruko krilo Lazar Anđelković.

Kapiten Zvezde Draško Nenadić nije igrao zbog povrede, dok nije bilo u timu ni Save Radovanovića. U odnosu na premijeru protiv Vranje u ekipi su bili opravljeni Mihailo Šljukić i novajlija Nikola Jezdimirović.

Nikola Crnoglavac je bio najefikasniji sa osam golova, od toga četiri sa linije sedam metara. Marko Vasić je dao pet, a Ivan Mićić, Lazar Anđelković, Mladen Šotić i Miha Kotar po tri pogotka. Saed Heidarirad je sakupio devet odbrana, a mladi Nikola Zorić tri, uz sedmerac.

Kod očajne Zvezde Veljko Davidović je postigao četiri gola, Viktor Matičić, Ivan Horvat i Dušan Andrejević po tri, dok je iskusni Radule Radulović imao sedam intervencija, a Miloš Kovačević tri.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 2. KOLO

Subota

Dubočica – Jugović 35:30 (17:10)

Dinamo Pančevo - Vranje 23:17 (10:7)

Rudar Kostolac – Kolubara 21:21 (12:8)

Nedelja

Partizan - Crvena zvezda 29:19 (15:9)

Metaloplastika - Vojvodina 24:35 (11:18)

Obilić - Radnički Kragujevac 24:31 (10:14)



tagovi

Marko VasićRukometna superligaRK PartizanRK Crvena zvezdaMladen ŠotićLazar AnđelkovićDraško Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara