(©Reuters)
(©Reuters)

Pandev dobio zasluženi odmor, Makedonci bez kostura čekaju Estoniju

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.11.20. | 12:24

Pored fudbalera Đenove, Angelovski ne može da računa na Alioskog, Ademija, Bardija i Dimitrievskog

Istorija je ispisana. Severna Makedonija će naredne godine na Evropskom prvenstvu po prvi put igrati neko veliko fudbalskog takmičenje. Ali, ma koliko velika euforija bila, ma koliko igrači bili emotivno prazni, dužnost Crvenih lavova je da nastave pobedničkim putem i obezbede prvo mesto grupe 2, u okviru koje ih samo tri dana posle velikog uspeha očekuje duel sa Estonijom u petoj rundi treće divizije Lige nacija (15.00).

Međutim, Makedonci će se za plasman u drugu diviziju boriti praktično bez kostura tima. Selektor Igor Angelovski odlučio je da sada već nacionalnog heroja Gorana Pandeva i prvog golmana Stoleta Dimitrievskog poštedi predstojećih mečeva Lige nacija i dozvoli im da se vrate u Đenovu, odnosno Rajo Valjekano. Pritom, neće biti ni povređenih Enisa Bardija i Arijana Ademija, te suspendovanog Ezdžana Alioskog.

Izabrane vesti

''Šansa da ponovo budemo prvi u grupi mora da nas motiviše. Emotivno smo prazni, ali kada je Makedonija u pitanju svi moramo da budemo maksimalno mobilizovani i koncentrisani. Sada smo učesnici Evropskog prvenstva i trebalo bi da ga odbranimo svom snagom. Imamo dovoljno kvaliteta za pobedu i da onda odemo na Kipar (protiv Jermenije) i odlučimo o prvom mestu“, ističe Angelovski.

Kao učesnik Evropskog prvenstva naredne godine, od Severne Makedonije se očekuje da sa najslabijom reprezentacijom, od koje je pre mesec dana primila ozbiljan udarac, lako izađe na kraj. Tada su u Taljinu Makedonci bili u identičnoj situaciji, emotivno ispražnjeni posle poraza nad tzv. republikom Kosovo u polufinalu baraža, sa kombinovanim timom i nisu mogli više od 3:3. Ovog popodneva to neće biti dovoljno.

Bilo kako bilo, kiksu Makedonaca nadaju se Gruzini, koji posle neuspeha koji su doživeli upravo nad Crvenim lavovima, čekaju Jermeniju (18.00). Domaća selekcija želi da zaleči rane od još uvek svežeg poraza, a pobeda im je imperativ ukoliko žele da sačuvaju izgledne šanse za plasman u diviziju B. Posao će im biti znatno olakšan pošto Jermeni stižu u Tbilisi bez Henrika Mkitarjana, kojem u Romi nisu dozvolili da se pridruži reprezentativnim kolegama. Doduše, i Gruzija igra bez jednog od najboljih pojedinaca, povređenog Giorgija Čakvetadzea.

U okviru grupe 3 iste divizije Slovenija dočekuje Kosovo, dok Grčka gostuje Moldaviji (20.45) i ukoliko obe reprezentacije opravdaju uloge favorita u poslednjem kolu će se boriti za prvo mesto.

Ovaj meč će zahtevati savršenu Sloveniju. Naš cilje je pobeda, naravno, ali je jasno da nam dolazi tim sastavljen od fudbalera koji igraju u velikim evropskim klubovima“, istakao je selektor slovenačke selekcije Matjaž Kek.

Najveća neizvesnost ipak vlada u grupi 4, gde četiri reprezentacije razdvajaju tri boda i svi mogu da se nadaju liderskoj poziciji. Prvoplasirana Belorusija dočekuje drugoplasiranu Litvaniju, dok će Albanija ugostiti Kazahstan, koji bi porazom izgubio svaku šansu da se domogne čela tabele i plasmana u diviziju B.

LIGA NACIJA C - 5. KOLO

Nedelja

Grupa 2

15.00: (1,75) Severna Makedonija (3,70) Estonija (5,40)

18.00: (2,00) Gruzija (3,30) Jermenija (4,00)

*****kvote su podložne promenama

Grupa 3

20.45: (10,50) Moldavija (4,60) Grčka (1,35)

20.45: (1,87) Slovenija (3,40) tzv. Republika Kosovo (4,50)

*****kvote su podložne promenama

Grupa 4

18.00: (1,88) Albanija (3,25) Kazahstan (4,70)

18.00: (1,90) Belorusija (3,35) Litvanija (4,40)

*****kvote su podložne promenama




tagovi

Liga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara