Federiko Makeda i Jusef El Arabi (©Shutterstock, ©Reuters)
Federiko Makeda i Jusef El Arabi (©Shutterstock, ©Reuters)

Oli i PAO godinama ne idu u istu rečenicu

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.02.21. | 13:45

Ali, derbi je derbi

Olimpijakos je u Grčkoj liga za sebe. Nema mu ravnog. Pirejci su titulu već kaparisali i obezbedili mesto u plej-ofu, pa bi prvorazredna senzacija bila kada bi se desilo da crveno-beli ispuste krunu.

Niko ne uspeva da drži korak za četom sa Karaiskakisa. Svi su poklekli i redovno prosipaju bodove, pa se tim Pedra Martins šepuri na liderskoj poziciji sa čak 15 poena prednosti u odnosu na prvog pratioca – solunski Aris. Pirejci su jedini neporaženi tim u grčkoj Superligi. Visok nivo forme održavaju od samog starta šampionata, a jedino su im PAOK, AEK i Janjina otkinuli bodove do sada.

Izabrane vesti

Sva tri remija Olimpijakos je zabeležio na gostovanjima i svaki je završen rezultatom 1:1. Upravo je to podatak koji uliva nadu Panatinaikosu pred derbi večitih neprijatelja, zakazan za večeras na stadionu Apostolos Nikolaidis, u sklopu 22. kola prvenstva zemlje Helena (18.30).

Iako Olimpijakos i Panatinaikos duži vremenski period ne stoje u istoj rečenici kada su uspesi u Grčkoj u pitanju, Zeleni su umeli da odbiju napade najtrofejnijeg tima u zemlji. Pirejci umeju da zakažu na gostovanju i vrate se kući sa polovinom plena, a Panatinaikos je posle slabog ulaska u sezonu počeo da se diže i, uz velikog rivala i Asteras, nalazi se u najboljoj formi.

Neporažen je PAO u prethodnih osam rundi grčkog šampionata, a u tom intervalu je tim, kojeg sa klupe predvodi iskusni Laslo Bolonji, čak sedam puta sačuvao svoju mrežu. Odbrana Olimpijakosa je kapitulirala svega jednom u minulih pet rundi.

Glavni aduti domaćih su španski napadač Karlitos, nekadašnji miljenik navijača Visle iz Krakova, potom i Legije, strelac šest ovosezonskih pogodaka, kao i Italijan Federiko Makeda, koji nije na prošlosezonskom nivou, ali je kadar da pomuti planove braniocu krune. Sa druge strane, Oli se uzda u prvog strelca lige Jusefa El Arabija, koji na svom kontu ima 16 golova, a tu su još Koka i Masuras sa po sedam.

U poslednjih osam međusobnih duela pobeđivao je samo Olimpijakos. Pirejci su slavili u četiri navrata, a isto toliko susreta završeno je bez pobednika. Zeleni u derbiju večitih neprijatelja nisu osetili slast pobede već više od tri godine.

GRČKA 1 - 22. KOLO

Subota

Asteras - Lamija 0:0

Apolon Smirnis - Atromitos 2:1 (1:0)

/Tomas 42, Dauda 67 - Mavromatis 90/

Nedelja

14.00: (1,33) Aris (4,80) Panetolikos (10,0)

16.15: (7,25) Larisa (3,70) AEK (1,55)

16.15: (2,25) OFI (3,10) Volos (3,50)

18.30: (4,20) Panatinaikos (3,40) Olimpijakos (1,93)

Ponedeljak

16.15: (7,00) Janjina (3,70) PAOK (1,57)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Grčka 1PanatinaikosOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara