Kevin (©Reuters)
Kevin (©Reuters)

Nema spasa za nekadašnjeg šampiona Brazila

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.02.21. | 22:35

Serije A: Botafogo samo teorija zadržava u eliti. Trener domaćeg tima Eduardo Baroka nastavlja da igra s mladim snagama. Tradicija na mečevima protiv Sport Resifea je 2-3 gola

Crni dani za Botafogo, sledi nova selidba u Seriji B. Dok se Flamengo sa Internasionalom bori za titulu u Brazilu, Fluminense za Kopa Libertadores, druga dva velika kluba iz Rio de Žaneira, članovi "velike četvorke" - Vasko da Gama i Botafogo imali su očajne sezone. Dok Moreplovci sa trećim trenerom u ovom šampionatu Serije A, povratnikom na klupi Vanderlejom Luksemburgom, imaju šanse za opstanak, Botafogu nema spasa.

Trenutno je poslednji sa samo 24 boda, pet mečeva do kraja elitnog ranga najfudbalskije zemlje na svetu. I sa maksimalnih 15 bodova (što bi bilo čudo), dvostruki šampion Brazila, poslednji put 1995. godine, verovatno bi ispao iz lige. Biće ovo druga selidba iz Serije A u niži rang za Botafogo u prethodnih 10 godina.

Izabrane vesti

Nisu se ovako loši rezultati očekivali od tima za koji su igrajli dvojica veterana koji su imali zavidne karijere u Evropi – Salomona Kalua, nekadašnjeg reprezentativca Obale Slonovače, bivšeg fudbalera Fajenorda, Čelsija, Lila i Herte i Keisukea Honde koji je najbolje godine imao u moskovskom CSKA i Milanu. Japanac je napustio krajem prošle godine tim iz Rio da Žaneira i preselio se u portugalski Portimonense, dok je Kalu u dugom planu u poslednjim mečevima i šansu uglavnom dobija s klupe za rezerve. Svesni su u Botafogo da ih očekuje Serija B naredne sezone, pa igraju s mladim snagama do kraja šampionata kako bi videli šta imaju od sastava za bitku za povratak u elitu naredne sezone.

U poslednjem meču 34. kola šampionata Brazila, nekadašnji šampion ove zemlje dočekuje noćas (00.00) Sport Resife koji se grčevito bori za opstanak. Trenutno je na mestu koje vodi u niži rang. Ovaj meč mnogo više znači gostima.

Tim iz Rija je pre tri dana prekinuo seriju od šest poraza remijem (1:1) protiv šampiona Južne Amerike, Palmeirasa. Novom pobedniku Kopa Libertadores taj meč je došao tri dana posle velike pobede protiv Santosa na Marakani golom Brena u devetom minutu sudijske nadoknade. Domaćin je bio emotivno istrošen posle krune kontinentalnog prvaka, pa je Botafogo uspeo da osvoji bod u Sao Paulu.

Gosti iz Resifea će u Riju biti jači za Markosa koji je odslužio meč suspenzije zbog kartona. On se vraća u startnih 11 i igraće umesto Ronalda Enrikea. Urugvajac Leandro Barsija se i dalje oporavlja od povrede.

Trener Botafoga Eduardo Baroka nastavlja da šansu pruža igračima iz omladinskog pogona. U odnosu na meč protiv Palmeirasa u tim se vraća Viktor Luis. I dalje su povređeni Dijego Kavelijeri, Gatuto, Giljermo Santos, Pedro Raul, Bruno Nazario, Rafael Forster, dok će Salomon Kalu opet da čeka šansu s klupe za rezerve.

U prvom meču šampionata Brazila Botafogo je pobedio u Resifeu sa 2:1 pogocima Honde i Kaja Alesandrea, dok je gol za domaćina postigao Tijago Neves. Na čak 10 vezanih utakmica ova dva tima dolazilo je 2-3 gola. Tim iz Rija ima šest pobeda i četiri remija protiv Spot Resifea u poslednjih 10 mečeva.

BRAZIL 1 – 34. KOLO

Sreda

Gremio – Santos 3:3 (1:1)

/Souza 37p, Žean 46, Pepe 53 - Kaio Žorže 8, Artur 67p, Madson 90+6p/

Bragantino – Atletiko GO 2:0 (0:0)

/Italo 56, Klaudinjo 90+3p/

Četvrtak

Baija - Fluminense 0:1 (0:0)

/Enrike Luiz 33/

Korintijans - Seara 2:1 (2:1)

/Santos 21p, Leo Natanel 28 - Fabinjo 15/

Gojas - Atletiko Mineiro 1:0 (1:0)

/Indio 28/

Fotaleza - Koritiba 3:1 (2:1)

/Natan 43ag, David 44, Paulista 84 - Koritiba 27/

Petak

Atletiko PR - Internasional 0:0

Flamengo - Vasko da Gama 2:0 (1:0)

/Barbosa 45+3pen, Enrike 77/

Subota

00.00: (2,65) Botafogo (3,10) Sport Resife (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1BotafogoSport ResifeBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara