Star sport
Star sport

Milojević: Nisam ni znao da Mesi ima 17 godina; neironično, Partizan je kandidat za titulu

Vreme čitanja: 5min | pon. 23.09.24. | 21:45

"Veliki je to klub, oni će naći svoj put sigurno. Ovo je samo početak prvenstva", poručuje strateg crveno-belih

Čekali su navijači Crvene zvezde više od osam godina na pobedu u Humskoj. Čekali, patili, ali isplatilo se. Izabranici Vladana Milojevića su u 174. večitom derbiju deklasirali Partizan na njegovom terenu, ostvarivši najubedljiviju pobedu na stadionu crno-belih u istoriji, a jedan od junaka bio je i Andrija Maksimović.

Drugi najmlađi Zvezdin debitant u istoriji večitih derbija proigrao je Timija Elšnika pre nego što će ovaj iznuditi penal, potom i namestio gol Silasu, pokazavši da je već sada, sa 17 godina, spreman za seniorski nivo, iako se među naviijačima javila bojazan onda kada se pojavila informacija da bi upravo 'Mali Mesi' mogao da bude Zvezdin drugi bonus protiv Partizana.

Izabrane vesti

"Mislim da ste plejadu svih naših igrača mogli da vidite u pripremnom periodu. Imamo dosta mladih igrača, ovo što je dobro po nas, i to što naš mlad tim igra omladinsku Ligu šampiona, što je prestižno takmičenje i možemo da imamo jasniju sliku. Imam dosta mladih igrača koji treniraju s nama. Mali Mesi je talentovano dete, to sam rekao danas na sastanku. on nije dobio šansu jer ima 17 godina, ja to nisam ni znao. On je dobio šansu zaslugama, radom, ponašanjem u reprezentaciji, tako i u Grafičaru. Ovo je nagrada njegova, ali i za druge igrače da znaju, kad igrate u velikom klubu. Pruceva treba pohvaliti, namestio je gol. Izuzetno je dete, izuzetan igrač. Imam dosta igrača i na ono što sam ponosan, i što moram da naglasim, to je uloga starijih igrača koji im pomažu, koji ih vole. Mislim da je to pravi put. Čestitke i Mesiju, ali hteo bih da čestitam svima. Od kapitena Spajića, do ostalih koji su mu pomogli. Mislim da je to pravi put", nahvalio je Milojević Zvezdinog tinejdžera.

O utisku da je razlika između večitih rivala nikad veća nije želeo da govori, mada isto tako nije želeo ni da Partizan otpiše iz šampionske trke.

"Ovo je bila samo još jedna od utakmica. Mislim da smo dobro odigrali, imali smo plan, ali nismo imali vremena za pripremu. U velikoj meri su igrači odradili šta tražimo od njih, cilj je bio da kontrolišemo utakmicu i da budemo ti koji ćemo da dominiramo u posedu, nađemo slabe tačke Partizana. Posle prvog gola, kad igrate derbi, protivnička ekipa mora da proba da se otvori, jer bude pod pritiskom. Došao je drugi gol u pravo vreme i rutinski smo kontrolisali i dali još dva gola. Zaslužena pobeda, da li je velika razlika ili ne - ne znam, neću da ulazim u to. Čestitao bih mojim igračima, posle pražnjenja, fizičkog i psihičkog, nije lako ovde igrati, a kamoli pobediti."

A, Zvezda je konačno pobedila, i to ubedljivo kao nikada ranije u Humskoj. Ipak, Milojević nije želeo da preuzme zasluge za trijumf.

"Nemojte da vezujete mene za to, ja sam niko i ništa. Ja sam vojnik ovog kluba, koji sam ponikao ovde i da je vratim koliko mogu. Da li je moja ubedljiva ili ne. Ja sam samo jedan mali, najmanji šraf u svemu ovome."

Večerašnjom pobedom Zvezda je razliku u odnosu na Partizan uvećala na 11 bodova, ali za priče o odbrani titule Milojeviću je prerano.

"Još pre utakmice sam to rekao, neironično, Partizan je jedan od najozbiljnijih kandidata za titulu. Veliki je to klub, oni će naći svoj put sigurno. Ovo je samo početak prvenstva. Ipak, znamo da derbi donose taj prestiž, želju, pogotovo jer je došla posle mnogo godina. Jednostavno, cilj nam je bio i imam želju svaki put da pobedimo. Sve je išlo na našu vodenicu, ništa više od tri boda, o tome ne bih komentarisao. Ima puno da se igra. Mnogo bodova je u opticaju, tek je septembar. Ono što je sigurno, to je što sam komentarisao je da ima mnogo dobrih ekipa ove godine. Mladost i OFK su u vrhu, Radnički igra dobro, TSC će da se vrati, Čukarički... Mnogo je kvalitetnije nego što je bilo i jače, nego prošle godine."

Prokomentarisao je Milojević i situaciju koja se dogodila njegovom kolegi Stanojeviću, koji je zadobio posekotine na licu nakon što su napadači slomili prozor u svlačionici.

"Ne znam, nisam video. To je ružno. Njemu želim sve najbolje, nisu to lepe stvari za fudbal. Ovo je sport i ne treba dizati na nivo rata i ne znam čega. Ovo je fudbal, igramo... Desilo se da pobedimo, sportski je da mi njima čestitamo i oni nama. Te stvari su ružne i ne treba da se dešava, nisam upoznat.

U tek drugoj partiji u dresu Crvene zvezde odlično je odigrao i Rade Krunić, neuporedivo bolje nego na debiju protiv Benfike. Na pitanje može li da održi nivo, Milojević kaže:

"Ne znam, to pitajte njega... Hajde da prokomentarišemo, još jednom ću da pomenem to. Partizan je igrao sa ozbiljnim Dinamom iz Kijeva, pratio sam i gledao sam Ligu šampiona. Gent takođe, da kažemo i Lugano. Mi smo ovde, mi sve znamo unapred. Koliko ćemo i šta ćemo da uradimo. Da li je to zlonamerno ili smo stvarno takvi? Mi smo se kvalifikovali, to je benefit za Zvezdu, ali jeste li svesni protiv koga igramo? Igramo protiv Benfike. Dešavaju se ta dva gola, odjednom kao da... Ne znam, kao da mi pobeđujemo Benfiku svaki put. Ko je Benfika, ko je Inter, ko je Milan? Štutgart, Barsa kad dođe... Zašto kad Barselona dođe, ove ćemo da pobedimo", naglasio je Milojević, pa dodao:"Radetu je ovo druga utakmica, došao je on, Silas... Ovo je jaka utakmica, zahtevna. Nemojte da gledate te neke stvari. Krunić je kvalitetan igrač koji je došao i koji će pomoći. Ja sam trener, imam strpljenja za sve to."

Za kraj dotakao se i Pitera Olajinke, odnosno njegove uloge na današnjem meču. Nigerijac je prvo igrao na levom boku, da bi u drugom poluvremenu prešao na drugu stranu...

"Kad se Mimović povredio, Rodić još nije spreman. Imali smo problem. Meni je Piter, meni i celom mom stručnom štabu i meni, igrač koji će dati maksimum gde god da ga stavite. Sa druge strane je odigrao maksimalno, kao što mislim da je odigrao fenomenalnu utakmicu protiv Benfike", zaključio je Milojević.


tagovi

FK Crvena zvezdaMozzart Bet SuperligaVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara