(©AFP)
(©AFP)

NAJAVA DANA (petak, 11. decembar): Lagana šetnja po ligama petice, a zatim na parket Evrolige i Evrokupa

Vreme čitanja: 4min | pet. 11.12.20. | 08:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

LIDS – VEST HEM, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Čekićare je posle tri vezane pobede nadigrao Mančester junajted, dok Lids u poslednje vreme tavori, a kao poslednju stavku beleži poraz od Čelsija pri konačnih 3:1. Načelno je Vest Hem kadrovski tek nešto jači, ali ne treba zaboraviti i da mu ne prija gostujuća trava. Ova dva tima pamte se iz Čempionšipa, a pošto se nisu sretali punih osam godina naročitu pažnju na GG tradiciju koju su tada baštinili ne treba obraćati.

SENT ETJEN – ANŽE, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Anže je sakupio 22 boda, što je samo dva boda manje od četvrtoplasiranog Marselja, a svega poen u minusu u odnosu na Monako i Monpelje. S druge strane je Sent Etjen koji nije slavio na pet uzastopnih susreta, da bi na dva poslednja meča uspeo da uzme po bod Dižonu, ali i Lilu što se tretira kao iznenađenje 12. kola Lige 1.

SASUOLO – BENEVENTO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Sasuolo za samo bod kaska za Juventusom i Napolijem, a dva ga dele od drugoplasiranog Intera. To je znak da će biti preteško za Benevento koji na teren izlazi bez četvorice povređenih igrača. Međutim, gosti su osokoljeni remijem sa Juventusom i Parmom, pa treba očekivati jak otpor ambiciji domaćina koji je u prošlom kolu otišao u X sa Vučicom.

VOLFZBURG – AJNTRAHT, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Ajntraht je na poslednjih pet utakmica Bundeslige davao X, a isto toliko puta utakmice tima iz Frankfurta overavale su i GG tip. Gosti nisu slavili još od utakmice s Hofenhajmom početkom oktobra, što je samo po sebi izazov za petoplasirani Volfzburg. Domaći su svakako u boljoj formi, pa treba očekivati da će domaći teren koji im nije preseo ove sezone pokušati da iskoriste kao ključnu prednost.

TSC – RADNIK SURDULICA, 16.00

(Fudbal, Srbija 1)

TSC je morao zbog problema sa COVID-19 virusom da zatraži odlaganje meča 17. kola s Javorom. Zoltan Sabo sada ima problem, a on se ogleda u desetkovanom sastavu na treninzima. Kondicioni trener, Veselin Sekulović naglasio je da su Surduličani spojili tri pobede, plus remi, ali da ga to ne zabrinjava. TSC naime želi da izvuče maksimum iz naredne tri utakmice kako bi mogao da se nađe pri vrhu tabele Superlige.

VALJADOLID – OSASUNA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Sa fenjeraškim timovima nikada se ne zna. Ipak, Valjadolid je na poslednjih pet mečeva uspeo da savlada Bilbao i Granadu, što je svakako moralni doping za domaćina koji pokušava da dobije bitku začelja Primere. Naravno, bez obzira što Osasuna od pozitivnih ishoda na poslednjih pet mečeva ima samo remi sa Ueskom, zaletanja nema. Naime, ne treba zaboraviti da su timovi ovog para međusobno vezali dva remija. Zbog toga, domaćin nominalno ima samo blagu, nikako i ključnu prednost.

ANDERLEHT – GENK, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Bez osmorice, Anderleht kod kuće može samo da strahuje od vodećeg Genka. Naime, gosti od septembra ne znaju za poraz, a u poslednje vreme sem pobeda daju vrlo visoke ishode. Konkretno, na poslednja tri susreta na njih je dolazila 5+ igra, a Anderleht im je dužan već godinu dana. Moguće je da će Genk pokušati da se sveti za poraz iz prošle godine koji je proknjižen sa 2:0.  

KASIMPAŠA – DENIZLI, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Posle niza neuspeha, Denizli se rastao i sa Robertom Prosinečkim. Jednostavno ne ide, pa će gostovanje Kasimpaši biti velika muka, budući da tim koji se nalazi na 10. mestu tabele želi sva tri boda od fenjeraša. Uostalom, Kasimpaša je večito imun na Denizli, pa traume gostujućeg tima potencijalno mogu da se nastave. 

BARSELONA – MILANO, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Barsa je do sada tri puta pala, a poslednja dva neuspeha naneli su joj Lion i Olimpijakos u skoroj prošlosti. Milano je od poslednjih pet utakmica izgubio samo jednu, pa nije isključen pokušaj odolevanja prvoplasiranoj ekipi koja bez obzira na sve nosi epitet favorita. Španci pod hitno moraju da isprave greške koje su ih primorale da Olimpijakosu predaju svoj teren pri konačnih 88:96.

BUDUĆNOST – LEVALOA, 19.00

(Košarka, Evrokup)

Košarkaši Budućnosti pobedili su nemački Ulm 73:77 (24:12, 11:25, 14:18, 24:22) i tako overili plasman u TOP 16 fazu Evrokupa. Levaloa je na drugom mestu Grupe B, a u proteklom kolu Francuzi su poraženi od Mornara s konačnih 89:78. Imajući u vidu da Budućnost igra kod kuće, te da je Levaoa porazio u oktobru sa 83:89 na strani, Podgoričani očekuju još jedno, ukupno peto slavlje u nizu ukoliko u skor uračunamo i uspehe u ABA ligi.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara