Nemanja Krtolica (©Star sport)
Nemanja Krtolica (©Star sport)

Krtolica citirao Alimpijevića: Stres i moranje u našem poslu trebalo bi da su privilegija

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.09.24. | 14:57

"Ovo čime se mi bavimo treba da shvatimo kao privilegiju. Svako od nas pokušava da kontroliše stres. Mene pitaju da li mogu i da li je ovo preveliki zalogaj, a koji je pravi trenutak, kolo pre kraja da budem trener Vojvodine?", kaže strateg Lala

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Vojvodina će u subotu protiv Železničara (18.00) odigrati premijernu utakmicu na "Karađorđu" ove sezone. Nakon dva meseca, završeni su radovi na terenu najvećeg novosadskog stadiona i Lale više neće biti domaćini samo na papiru, kako je bilo do sada na "TSC areni".

Izabrane vesti

Novosađani prolaze kroz negativan niz od devet mečeva bez pobede i nalaze se na 14. poziciji u Mozzart Bet Superligi, iza njih su jedino Spartak i Ub. Novopostavljeni šef stručnog štaba Nemanja Krtolica, protiv Pančevaca vodiće svoju drugu utakmicu na klupi Stare dame. On ističe da je fokus njegovih izabranika na najvećem mogućem nivou.

"O protekle dve nedelje koje smo imali da se malo uigramo i pripremimo, mogu da kažem da nemam reči kako su se igrači ponašali, trenirali i kako smo probali da se spremimo na najvećem mogućem nivou. Od Medojevića i Đorđevića koji možda nisu sada u prvom planu, od njih kao najstarijih, pa do ovih mlađih - ponašanje, odnos, sve je bilo za čistu desetku. Nemam dilemu da će sutra to sve dobro da izgleda. Imam i poruku za mlade igrače, koji su sa nama. Јednog smo zbog dobrih partija i vratili sa pozajmice iz Mladosti GAT, Dragana Kokanovića. Prošle nedelje kontaktirali su me pojedini engleski novinari da me pitaju o Mihailu Ivanoviću i nijedno pitanje nije bilo o tome kakva mu je leva ili desna noga, već su me pitali samo o njegovom karakteru. Ti mladi igrači će dobiti šansu, samo moraju da budu strpljivi, od Bukinca kojeg nema nekoliko meseci do Kokanovića, koji se vratio pre dva dana. Nama je potreban rezultat i očekujem da sutra nećemo morati da razmišljamo o tom karakteru, već samo o tome kako da pobedimo Železničar i donesemo Vojvodini tri boda", еuforično je počeo Krtolica.

Na pitanje o pritisku zbog imperativa pobede u predstojećem meču, strateg Lala je odgovorio cictirajući Dušana Alimpijevića i rečenicu koju je iskoristio trener Bešiktaša u poslednjem intervjuu za Mozzart Sport.

"Ja ću citirati košarkaškog trenera Alimpijevića koji je i rastao u ovom gradu, a pročitao sam da je rekao ‘stres i moranje u našem poslu trebalo bi da su privilegija, a pravi stres je samohrana majka koja je na minimalcu’. Ovo čime se mi bavimo treba da shvatimo kao privilegiju. Svako od nas pokušava da kontroliše stres. Mene pitaju da li mogu i da li je ovo preveliki zalogaj, a koji je pravi trenutak, kolo pre kraja da budem trener Vojvodine? Ne razmišljam o tome, jeste pritisak i moranje, ali moramo da preuzmem odgovornost, i ja i igrači. Znamo šta nas čeka ako ne bude povoljan rezultat i nama ne treba nešto veće nego da nam zviždi i negoduje dve ili tri hiljade ljudi. Posle konferencije za štampu posle utakmice sa Partizanom, na moju izjavu, jedan momak je dodao „igraj za grb na svom dresu, a oni će zapamtiti prezime na tvojim leđima“. I tako treba da bude", istakao je 46-godišnji trener.

On je potvrdio da će novajlija u redovima Novosađana, Angolac Depu dobiti šansu na sutrašnjem meču.

"Depu je odradio prvi trening sa nama i sigurno da će biti u konkurenciji za sastav, u ovom trenutku nije blizu da počne meč, ali će sigurno dobiti minute, jer je u pitanju kvalitetan igrač", zaključio je Krtolica.

PIŠE: Konstantin Mlađenović


tagovi

Nemanja KrtolicaFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara