Marković (© Star sport)
Marković (© Star sport)

Korona zbrka u Partizanu: Lazar Marković četiri puta negativan, jednom pozitivan

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 15:17

Neizvestan za Proleter

Remeti virus korona planove celom svetu, pa tako i stručnom štabu Partizana. Taman što se od infekcije oporavio kapiten Vladimir Stojković, u izolaciji je završio Lazar Marković. S tim da ni u Humskoj nisu sigurni da li je krilni napadač zaražen ili ne, pošto testovi pokazuju čas jedno, čas drugo.

Marković je posle gostovanja Spartaku čak četiri puta u razmaku od pet dana podvrgnut testovima. Svi uzorci su pokazali negativan nalaz, na osnovu briseva iz nosa i grla. Tumačenjem dokumentacije koji je klub iz Humske 1 dostavio javnosti jasno je da povratnik iz inostranstva nije imao antitela u organizmu, što bi trebalo da znači da nije inficiran. Bar na osnovu testova u eminetnoj laboratoriji na Torlaku.

Izabrane vesti

Problem je, međutim, nastao tako što se fudbaleri Partizan redovno testiraju na kovid-19 u organizaciji Superlige i Fudbalskog saveza Srbije. I ti testovi pokazali su da je Lazar Marković pozitivan, zbog čega je, na preporuku lekarskog tima crno-belih, izolovan od ostatka ekipe, dva dana ne trenira i čeka da se ova situacija raščivija.

Za trenera Aleksandra Stanojevića i samog igrača bitno je da što pre zna može li ili ne da računa na 26-godišnjeg fudbalera, pošto već u subotu u Humsku 1 dolazi novosadski Proleter.

Od kad je prvi put dobio nalaz da je pozitivan na kovid-19, Lazar Markovic je testiran još četiri puta za pet dana i svi testovi su pokazali da je negativan na SARS-CoV-2 virus. Test na kojem je igrač pozitivan je rađen u drugoj laboratoriji. Nalazi testova za IGM i IGG su, takođe, negativni što pokazuje da trenutno nema infekciju u sebi, kao i da nema antitela, odnosno da nije bio u kontaktu sa virusom ranije. Kako bismo ispoštovali sve procedure igrač nije trenirao sa ekipom u protekla dva dana“, saopštili su iz Partizana.


tagovi

FK PartizanLazar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara