Radost igrača Kolona (©Reuters)
Radost igrača Kolona (©Reuters)

Kad Pulga dodirne loptu, nastaje čista magija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 03:25

Prelep gol najboljeg igrača Kolona

Najteže je, kažu, igrati i dobiti utakmice koje su svi već upisali kao dobijene. Koliko god rival bio loš, van forme, u seriji loših rezultata, nekako se stegne noga, uhvati nervoza ako se brzo ne postigne vodeći gol i svaki sledeći minut, svako peščano zrno koje iscuri, dodatno stavlja breme na leđa.

Takav posao su imali fudbaleri Kolona u sudaru sa Sentral Kordobom. Gosti slabi, nikakvi, sa nizom od osam uzastopnih mečeva bez pobede. Od februara nikog nisu pobedili.

Izabrane vesti

Ali desio se crno-crvenima onaj scenario koji svi favoriti priželjkuju: načeli su rivala ranim golom i mirno su do kraja otplovili do pobede, koja ih je lansirala na prvo mesto grupe u Liga kupu Argentine – 2:0.

Igrao se šesti minut kada je odbrana Sentrala prodala čistu loptu na ivici svog šesnaesterca, usledila je ekspresna kazna, a egzekutor je bio Kristijan Bernardi, koji je glavom zakucao loptu u mrežu – 1:0. Samo što je meč počeo. Idealno za Kolon.

Utakmica se vukla do kraja prvog poluvremena bez većih uzbuđenja na obe strane, ali su gosti rešili da igraju na sve ili ništa u nastavku. Odmah dve izmene i promena taktike: direktni pasovi na napadače, nema više držanja lopte i građenja akcija kratkim pasovima.

Od 60. minuta počeo je Sentral da pritiska. Nije bilo još velikih prilika, ali sve više se igralo pred šesnaestercem Kolona. Trener Eduardo Rodrigez nije imao kud. Iako je bio povređen, iako je bilo najavljeno da neće ni biti u sastavu, na teren je morao najbolji igrač crno-crvenih: Luis Miguel Rodrigez, poznat pod nadimkom Pulga.

Ušao je u igru u 74. minutu, a u 82. stavio tačku na meč. I to na kakav način! Natrčao je na loptu na ivici šesnaesterca i spoljnim delom stopala poslao lob! Kakva majstorija, kakav gol! Eto zašto je Pulga ljubimac navijača, zašto je zvezda Kolona. Mađioničar!

Ostalo je 2:0 do kraja, taman posla da se mreža još neki put zatresla, da neko proba da zaseni Pulgino remek-delo. Ne ide to!

ARGENTINSKI LIGA KUP, 3. KOLO

Ponedeljak na utorak

Velez Sarsfild - Patronato 1:0 (0:0)

/Almeida 51p/

Kolon - Sentral Kordoba 2:0 (1:0)

/Bernardi 6, Rodrigez 82/



tagovi

KolonArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara