©FK Partizan
©FK Partizan

Crno-beli dva puta u svoju mrežu: Simićevo vatreno krštenje obeležilo Partizanov start priprema

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.06.24. | 19:53

Srpski vicešampion poražen u prvoj kontrolnoj utakmici protiv Brava u Brežicama - 2:1

Nije krenulo dobro. Treći mandat na klupi Partizana Aleksandar Stanojević je započeo neuspešno. Istina, u nezvaničnoj utakmici pošto je pripremni period otvorio porazom od slovenačkog Brava – 2:1 (2:1).

Susret u Brežicama, prvi i jedini koji će crno-beli odigrati na tlu Slovenije, obeležila je defanzivna nestabilnost promešanog sastava Aleksandra Stajkovića iz koje su se izrodila dva autogola. Niko nije mogao da očekuje da će posle samo deset dana, koliko je novi trener proveo sa ekipom otkako ju je preuzeo, sve biti kao 'pod konac', posebno ne ako uzmemo u obzir da je Partizan igrao bez nekolicine standardnih prvotimaca, ali je posle utakmice sa četvrtoplasiranim timom slovenačkog šampionata postalo jasno da je pred 50-godišnjim stručnjakom veliki posao.

Izabrane vesti

Startnu postavu srpskog vicešampiona u prvoj kontrolnoj utakmici činili su iskusni fudbaleri, i sa njima Nikola Simić. Golobradi štoper iz 'klase 2007’ oformio je sa Natanom de Medinom tandem, koji je tokom većeg dela prvog poluvremena odisao nesigurnošču. Prevashodno je ono izbijalo iz momka rođenog u Šapcu, koji će verovatno želeti da izbriše iz sećanja (nezvanični) debi u dresu prvog tima. Partiju za zaborav nagovestio je Simić od samog starta, pošto je upravo posle njegove greške Bravo došao do prednosti posle svega 45 sekundi!

Loše se postavio kod dubinskog pasa, dozvolio krilnom fudbaleru Brava da mu oduzme loptu i iskosa sa leve strane je zavrne pred gol, a njegov partner De Medina ju je u nameri da otkloni opasnost nespretnom intervencijom poslao u svoju mrežu. Ta greška unela mu je dodatnu nesigurnost, ne dozvolivši mu da pokaže zbog čega slovi za jednog od talentovanijih defanzivaca u Partizanovoj omladinskoj školi. Dvadesetak minuta kasnije loše je procenio let lopte posle centaršuta sa levog boka što je omogućilo Stankoviću da sa sedam metara neometano tuče glavom i okrzne prečku.

Drugi gol takođe, mada samo delimično, ide na račun 17-godišnjeg štopera, budući da je Pečar protutnjao upravo pored njega pre nego što je poslao centaršut na drugu stativu koji će rezultirati novim pogotkom Brava. Filipović je uspeo da stigne do lopte lopte ispred protivničkog igrača ispred samog gola, ali ju je pod pritiskom poslao u mrežu, a ni golman crno-belih Krunić nije uspeo da spreči novi autogol njegovih saigrača...

Jedina situacija koja je Stanojevićevo raspoloženje mogla da popravi bila je ona iz 36. minuta. Toliko je fudbalerima srpskog tima bilo potrebno da organizuju prvu smislenu timsku akciju. I okončali su je golom. Mat u tri poteza izveli su tada crno-beli, Leonard Ovusu je proigrao Nikolu Antića na levom boku, ovaj ubacio loptu pred gol, a Đorđe Jovanović u padu iz prve došao do povratničkog prvenca.

Stanojević je u nastavku promenio čitav tim, pružio priliku velikom broju mlađih fudbalera, a taj podmlađeni sastav delovao je mnogo stabilnije, u defanzivi sigurnije, u napadu poletnije. Ipak, bolju igru u nastavku crno-beli nisu uspeli da krunišu izjednačujućem pogotku, mada su mu u 77. minutu bili vrlo blizu. Janković je tada uneo loptu sa desnog boka i pokušao da lukavim udarcem u bliži ugao iznenadi golmana Brava, ali je pogodio 'samo' spoljni deo stative.

PRVO POLUVREME: Krunić – Filipović, De Medina, Simić, Antić – Ovusu, Šćekić – Goh, Nikolić, Kalulu – Đ. Jovanović

DRUGO POLUVREME: Stevanović – Stojković, Kovačević, Miličić, Živković – Kanute, Stjepanović – Jevremović (od 69. Petković), Janković, Trifunović - D. Jovanović


tagovi

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara