Branislav Mitrović (©MN Press)
Branislav Mitrović (©MN Press)

Branislav Mitrović otvorio novo poglavlje: U Vašašu će obučavati mađarsku decu

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 13:12

Dvostruki olimpijski šampion uplovio u trenerske vode

Stavio je tačku Branislav Mitrović na igračku karijeru i otvorio novo poglavlje – radiće kao trener.

Dobar deo vremena proveo je u Mađarskoj, nakon osam godina provedenih u Vojvodini i Partizanu, otisnuo se severnije preko granice i nosio kapicu Ferencvaroša, Debrecina, Egera, OSC Budimpešte i Vašaša, gde će započeti trenersku karijeru.

Izabrane vesti

Prethodne sezone, poslednje u karijeri, branio je za francuski Turkoan. U njemu je se i oprostio od aktivnog bavljenja vaterpola. Planovi su bili drugačiji, no nije se našao na spisku Srbije za Olimpijske igre u Parizu. Okrenuo je novi list, vratio se u Vašaš i u klubu iz Budimpešte će obučavati mađarsku decu.

“Uvek sam se u igračkim danima trudio da pomognem mlađim golmanima, kao i svim ostalim saigračima. Mnogo sam razgovarao sa njima, gledao da podelim iskustva, kako ne bi pravili iste greške kao ranije. Za mene je bilo sasvim logično da ostanem u ovom okruženju i da iskustvo stečeno tokom ovih decenija iskoristim u trenerskom poslu. Naravno, još mnogo toga imam da naučim, jer drugačije je u ovoj profesiji, nije isto biti trener i igrač”, rekao je Branislav Mitrović za klupski sajt Vašaša.

Želja Branislava Mitrovića je da se Vašaš u budućnosti oslanja na igrače koje proizvede.

“Najvažniji deo plana je da kroz nekoliko godina Vašaš iz svog sistema u timu ima trojicu ili četvoricu igrača koji mogu da se suprotstave najjačim klubovima, da na njih možemo da se oslonimo na međunarodnoj sceni. Bez toga klub ne može da bude uspešan na duge staze”.

Jedan od zadataka biće mu vođenje ‘klase 2011’, a u klubu će biti angažovan da radi sa golmanima svih uzrasta.

“Baviću se svim golmanima dečjeg uzrasta, radiću sa njima. Zajedno ćemo vežbati, razvijati se… Mislim da ću znanjem tu najviše moći da doprinesem”, završio je Branislav Mitrović.



tagovi

Branislav MitrovićVašašVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara