Marko Nikolić rekao zbogom boksu

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.06.24. | 12:02

Višestruki šampion u amaterksom i profi ringu tačku na profesionalnu karijeru stavio na "Trofeju Vidovdana"

U predivnom ambijentu Kalemegdanske tvrđave i uz dosta emocija, Marko Nikolić je otišao u zasluženu boksersku penziju. Nekadašnji reprezentativac i višestruki šampion u amaterskom i profi ringu, tačku na takmičarsku karijeru stavio je u 35. godini života na "Trofeju Vidovdana" koji je prošle večeri upriličen na Savskom šetalištu, pod otvorenim nebom i punim gledateljstvom.

Nikolić (32-4, 12 KO) je na kraju sjajnog programa, koji je organizovan u režiji Saveza profesionalnih boksera Srbije, odradio revijalni sparing meč sa prijateljem Milanom Kravarom koji je okončan nerešenim rezultatom.

Izabrane vesti

Pre toga, publika je mogla da uživa u pet izuzetno kvalitetnih borbi. Svakako, najzanimljivi i najiščekivaniji bio je obračun u lakoj kategoriji između Marka Cvetanovića (13-0, 6 KO) i nekadašnjeg WBC International i IBF Intercontinental šampiona, Viorela Simiona iz Rumunije. Naš borac je tehničkim nokautom u trećoj rundi došao do najznačajnije pobede u dosadašnjoj karijeri.

U ostalim mečevima, pobede jednoglasnim sudijskim odlukama su zabeležila dvojica Kongoanaca sa srpskim licencama, Fretas Pembele Luis i Nejtan Lunata koji su bili bolji od takmičara iz Moldavije, kao i Bogdan Drašković koji je savladao Miroslava Ivanovića. Takođe, viđen je i jedan meč kod dama gde se debitantskom trijumfu u profi ringu radovala Kristina Nađ Varga koja je savladala Tijanu Drašković tehničkim nokautom u četvrtoj rundi.


tagovi

boksborilački sportovioproštajni meč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara