©
©

Dok rivali strepe od njega, on drhti od profesora: Jamal iz Nemačke završio srednju školu

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 12:21

Talentovani fudbaler ne zapostavlja ostale obaveze i pored uspešne karijere

Lamin Jamal, najmlađi član reprezentacije Španije na aktuelnom Evropskom prvenstvu, u centru je fudbalske pažnje i mnogi mu predviđaju da bi mogao da postane rekorder po visini obeštećenja.

Katalonci trenutno ne razmatraju prodaju jednog od najsjajnijih fudbalskih bisera na svetu, međutim i pored stava kluba licitacija sa devetocifrenim iznosima ne jenjava. Vrtoglave cifre ipak nisu uspele da poremete mladog fudbalera koji je u Nemačku poneo udžbenike kako bi učio.

Izabrane vesti

"Poneo sam domaće zadatke sa sobom jer sam četvrti razred srednje škole (ESO po španskom obrazovnom sistemu, koji je nešto drugačiji od našeg). Imam časove onlajn i dobro mi ide. Nadam se da me profesor neće ispitivati", kroz osmeh je rekao Lamin Jamal neposredno pred početak takmičenja u intervjuu za AS rađen u nemačkom Asenu, gde se nalazi kamp španske reprezentacije.

Da je odlučan u nameri da završi školu i pored činjenice da već danas vredi stotine miliona evra Jamal je potvrdio u četvrtak kada je položio četvrti ESO ispit, i tako završio srednjoškolske obaveze.

"Upravo sam izašao sa treninga i rečeno mi je da je sve prošlo dobro. Položio sam ispite i sada imam diplomu", kazao je Jamal za španski radio Onda Sero u četvrtak uveče i dodao: "Poslednje ocene koje sam video? Iskreno, video sam ih na telefonu i pisalo je da sam prošao pa sam odmah zatvorio aplikaciju, nazvao mamu i rekao joj."

Zanimljivo je da je fudbaler Barselone angažovao profesora koji ga je pripremao za ispite i tokom Evropskog prvenstva.

"Idem na časove i svaki dan mi daju različite domaće zadatke. Ponekad mi daju više domaćih zadataka. Ukoliko vide da smo u četvrtfinalu ili u finalu, neće mi zadavati mnogo problema, ali u slobodnim danima, kada moj mentor zna da ništa ne radim, on mi kaže da uradim ovaj ili onaj zadatak.”

Podsetimo, Španija se uz tri pobede kao prva u grupi plasirala u osminu finala gde je očekuje susret sa Gruzijom.


tagovi

Lamin JamalEURO 2024Fudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara