Dijego Kosta (©Reuters)
Dijego Kosta (©Reuters)

Benfika se neće smiriti dok ne dovede zver u špicu: Kavani je prošlost, Dijego Kosta nova meta

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 13:35

Drugi mandat Brazilca sa španskim pasošem u Atletiku ne protiče u skladu sa očekivanjima

Dva dana nakon što je priča sa Edinsonom Kavanijem i Benfikom neslavno završena, lisanbonski velikan rešen je da do kraja prelaznog roka aktivira transfer bombu - nova želja Orlova je Dijego Kosta.

Kavani i njegov polubrat Valter Guljelmone bili su halapljivi, traživši od Benfike 10.000.000 evra po sezoni za trogodišnji ugovor. To je svota koja se nikako ne uklapa u platežnu moć jednog od najvećih portugalskih klubova, koji je stavio javnosti da znanja da je gotovo sa pokušajima da se Urugvajac odobrovolji i odmah posegnuo za novim rešenjem. Ništa manje atraktivnim.

Izabrane vesti

Kosta i Kavani spadaju u vrlo sličan profil napadača, ali operacija dovođenja španskog fudbalera u Lisabon biće izuzetno kompleksna. Iz sportskih i ekonomskih razloga. Čelnici Orlova bi prvo morali da ubede Atletiko Madrid, a potom da ugovorom zadovolje 31-godišnjeg centarfora kojem je ostalo još godinu dana ugovora u prestonici Španije. U velikoj meri će se pitati Dijego Simeone, a ako Jorgandžije odluče da puste Kostu, zahtevaće izvesno obeštećenje. U prilog im ide i detalj da će se osloboditi okova njegove zarade, jedne od najizdašnijih u klubu.

Poslednje Kostino podglavlje na stadionu Vanda Metropolitano nije bilo u skladu sa očekivanjima, a tome su najviše doprinele povrede. Neredovni nastupi, smanjena minutaža i broj utakmica, te posledično skroman golgeterski saldo - za tri sezone 54 prvenstvena meča i svega deset lopti u mreži rivala. Razočaravajuće kada se uzme u obzir o kakvoj fudbalskoj zveri se priča.

U momentima kada cela Evropa piše o tome da će Edinson Kavani kod Dijega Simeonea, Benfika je videla šansu da od nasamarenog poslodavca sa kojim je bivša zvezda Pari sen Žermena samo flertovala, ponovo postane ozbiljan igrač na letnjem tržištu. Jer izgleda da se Orlovi neće smiriti dok transfer bomba ne odjekne sa krajnjeg zapada Pirinejskog poluostrva.



tagovi

Dijego Kosta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara