©Reuters
©Reuters

Riverov vunderkind je prvo sanjao da postane Đoković

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 15:47

Zanimljivi detalji iz karijere supertalentovanog fudbalera

River Plejt u svojim redovima ima zlatnu koku Franka Mastantuona, za koga su najveći evropski klubovi spremni da aktiviraju izlaznu klauzulu od 45.000.000 evra, a prema pisanju italijanskog Kalčo Merkata, ovaj momak je specifičan po tome što je u najranijim igračkim danima pokazivao ogroman talenat za tenis, a idol mu bio najbolji teniser svih vremena Novak Đoković. Priča se čak i da je odbijao prve pozive iz River Plejta, čiji su ga skauti videli kako igra fudbal na dečijem igralištu, ali je kasnije ipak poklekao i napravio najbolji mogući potez.

Franko Mastantuono je već pomerio nekoliko rekorda, sa 16 godina i 177 dana postigao je gol u Kopa Libertadores i nadmašio legendu upravo svog kluba Havijera Saviolu. Nakon prve ljubavi tenisa i svog prvog idola iz ovog sporta, okrenuo se fudbalu, a onda su došli novi uzori Lionel Mesi i Hulijan Alvarez. Tokom mlađih kategorija je nosio desetku na leđima i kapitensku traku na ruci, a u prvi tim ga je lansirao Martin Demikelis, nakn što nije propustio ni minut na Mundijalitu za igrače do 17 godina.

Izabrane vesti

Pre nego štoga ga je stavio u tim, Demikelis je pozvao selektora ove selekcije i svog prijatelja da pita da li je vreme da momak bude gurnut u vatru, usledio je ekspresan odgovor?

"Spreman je, pusti ga da igra!", sve ostalo što se dešavalo i što se dešava biće ispisano u stranicama karijere Franka Mastantuona, kome se predviđa blistava budućnost.

Ugledni argentinski Ole već je pisao o tome da je Real Madrid poslao svoje posmatrače da se na licu mesta uvere vanserijske kvalitete ovog ofanzivnog veziste. River je prošlog meseca produžio ugovor igraču i klazulu sa 30.000.000 evra digao na 45.000.000, sa opcijom da ona poslednjih deset dana prelaznog roka dostigne cifru od 50.000.000.


tagovi

Franko Mastantuono

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara