Junajted uzima još dvojicu igrača iz Minhena?! Bajern oslobađa ogroman prostor u budžetu...

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 10:17

Navodno, na meti kluba sa Old Traforda su Leon Gorecka i Liroj Sane

Teme vezane za Mančester junajted nedeljama unazad 'okupiraju' medije na Ostrvu, ali i širom Evrope. Erik ten Hag redovna je mušterija i džak za udaranje najrazličitih analitičara i stručnjaka, novinari zamenu za Holanđanina najčešće pronalaze u Tomasu Tuhelu, a kada je tržište u pitanju poslednje ime što se povezivalo sa Đavolima jeste mladi bek Benfike Alvaro Kareras.

Od sinoć, tu su i dva nova. Kako javlja Florijan Pletenberg, jedan od pouzdanijih izvora iz Nemačke, Mančester junajted rešen je da ponovo pazari u Minhenu, kod Bajerna. U pitanju su zvučna imena, ali potpuno skrajnuta otkako je ekipu preuzeo Vensan Kompani - Liroj Sane (28) i Leon Gorecka (29).

Izabrane vesti

Doskora nezamenjivi starteri u nemačkoj reprezentaciji i Bajernu u velikom su padu. Sane je ove sezone odigrao svega 78 minuta, Gorecka još manje - 14, obojica su na pragu 30, međutim očito da neko na Old Trafordu veruje da bi i jedan i drugi mogli da budu prava pojačanja za posrnulog giganta.

Liroj Sane trenutno pregovora sa Bavarcima oko produženja ugovora koji ističe na leto 2025. U teoriji, Mančester bi mogao da ga dobije za džabe kroz osam meseci, s tim da se brzonogi krilni napadač još nije izjasnio kakvi su mu planovi. Gorecka je po tom pitanju bio prilično precizan - želi da ostane i bori sa mesto u startnih 11. Ipak, drugojačije rezonuju u Zebener štrase. Već neko vreme spekuliše se kako bi Bajern rado da ga proda i tako oslobodi ogroman prostor u budžetu za plate. Kad je već izgubio mesto startera, u Minhenu ne vide logiku da na njega troše čak 18.000.000 evra godišnje...

Kada je Sane u pitanju, pre svega njegova tržišna vrednost (od 60.000.000 evra) tera rekordnog šampiona Nemačke da pokuša da mu produži ugovor, pa da kasnije izvuče uloženo pre četiri godine, kupujući ga od Mančester Sitija za blizu 50.000.000.

Saneova plata još je veća od Goreckine i procenjuje se da ide do 20.000.000 evra.

Nema sumnje da bi Mančester morao da ide do ovih granica kako bi ih ubedio da se presele na Old Traford. A koliko je to pametno...

Sa prekaljenim asom poput Kazemira baš i nisu pogodili.


tagovi

Leroj SaneLeon Gorecka

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara