Raul Neto (FIBA)
Raul Neto (FIBA)

Raul Neto se vratio u domovinu: Čeka Evroligu ili NBA

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 16:16

Posle teške povrede i solidnih igara u Parizu, nada se pozivu iz najjačih liga

Kada je Fenerbahče leta 2023. godine doveo Raula Neta kao novog plejmejkera ekipe, očekivalo se da će Brazilac biti pokretač tadašnje mašinerije Dimitrisa Itudisa, ali na kraju nije odigrao ni minut za tim iz Istanbula.

Stigao je Raulzinjo kao igrač sa osam godina iskustva u NBA ligi, kao neko ko će praviti razliku na parketu. U avgustu je potpisao ugovor sa Fenerbahčeom, predstavljen je kao veliko pojačanje, nakon čega je odmah otišao sa Brazilom na Svetsko prvenstvo. Samo 21 dan posle potpisivanja ugovora sa turskim timom, doživeo je tešku povredu u prvom meču na šampionatu. Pokidao je patelarnu tetivu desnog kolena i to je značilo da će morati da propusti celu sezonu.

Izabrane vesti

Fenerbahče je pronašao zamenu za njega, ali su svi mislili da će ga čekati do naredne sezone, što nije bio slučaj. Neto je otkrio da je odmah posle povrede raskinut ugovor sa njim, iako klub to nikada nije javno saopštio. Nije imao tim kada je otišao na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu, gde se opet povredio, ali se oporavio za završni turnir. Beležio je četiri poena i 2,5 asistencije u proseku i tri meseca posle Igara u Parizu pronašao je klub.

Posle 16 godina vraća se u Brazil, gde je potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Pineiros. U ugovoru ima klauzulu prema kojoj 32-godišnji plejmejker može da raskine ugovor i napusti ekipu ako stigne ponuda iz Evrolige ili NBA. Nada se i dalje Neto da može bolje od domaćeg šampionata.

Karijeru je počeo u brazilskom Minasu 2008. godine, za koji je nastupao tri godine, nakon čega je otišao u Španiju i nastupao za Gipuzkou i Mursiju do 2015. godine. Tada su ga kao 47. pika draftovali Atlanta Hoksi, koji su ga prosledili Juti Džez, za koje je nastupao četiri sezone. U NBA ligi igrao je još za Filadelfija Seventisikserse, Vašington Vizardse i Klivlend Kavalirse. Najbolju sezonu imao je u kampanji 2020/21, kada je za Vizardse beležio 8,7 poena, 2,4 skoka i 2,3 asistencije u proseku. U NBA karijeri odigrao je 435 utakmica.


tagovi

Raul Neto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara