(©Liga BBVA twitter)
(©Liga BBVA twitter)

Azteka je Amerikina neosvojiva tvrđava (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.02.21. | 06:55

Slavni meksički klub u Klausuri nije ispustio ni bod na svom terenu

Apertura se po Ameriku nije završila slavno, a početak klausure uliva optimizam. Perspektivni stručnjak Santijago Solari gradi Ameriku po svom ukusu i spreman je da joj da šampionsku notu. Slavna Amerika na putu je da od Azteke napravi klanicu za goste, a poslednji tim u nizu koji se kući iz Meksiko Sitija vraća praznih šaka je Keretaro – 2:1

Odstupila je privremeno Amerika od prepoznatljuivog fudbala – malo daje, a još manje golova prima. Tresle su se obe mreže, ali su, ipak, igrači Amerike ti koji na Azteki ostaju uzdignutog čela i stisnutih pesnica. Azteka je poligon ratnika u kojem caruje Amerika. Četiri tima stala su u Klausuri na crtu Americi i nijedan gost se nije dobro proveo. Poslednji u nizu je Keretaro.

Izabrane vesti

Santijago Solari pekao je kratko zanat u Real Madridu, ali se na prvu vidi da je pokupio neke cake i da će upravo pojačanje na klubu biti najvažnija karika u napadu na titulu u Klausuri. Iako je Keretaro od 12. minuta igrao sa igračem manje – Doldan dobio direktan crveni karton – Amerika nije tako lako slomila rivala. Pokazao je Keretaro da je tvrd orah, a Anhel Supelveda da je noćna mora za odbrane.

Amerika je povela u 26. minutu posle ne baš sjajno izvedenog kornera. Centaršut nije bio idealan, ali se Akino snašao. Spustio je loptu glavom do Santijaga Navede, a 19-godišnjak nije oklevao. Poklopio je loptu, ona je prošla kroz gomilu igrača i ušunjala se u gol. Udarac nije bio naročito precizan, ali je golmanu Alkali bio zaklonjen vidik.


Anhel Supelveda je pravi đavo. Koliko je neugodan za čuvanje osetila je i odbrana Amerike koja važi za jednu od najboljih u meksičkoj ligi. Madrigal je centrirao, Supelveda je u sveopštem metežu umakao čuvaru, bio najviši u skoku i matirao je Očou. Gol u nadoknadi prvog poluvremena uneo je nemir u svlačionicu Amerike.


Zatvorio se Keretaro u nastavku, rezultat je bio tu, kao i brojčana inferiornost, pa su napadi iz kontre bili očekivan rasplet. Delovalo je da će Amerika prvi put pokleći na svom terenu i dopustiti protivniku da ponese bod, ali se u 84. minutu na pravom mestu u pravom trenutku našao Martin. Vinas je između dvojice igrača Keretara šutirao glavom, Alkala mu je skinuo udarac, a Martin je iz neposredne blizine loptu ćušnuo u gol.


MEKSIKO 1, KLAUSURA – 6. KOLO

Subota

Puebla - Huarez 4:0 (2:0)

/Ormeno 5, 51pen, 70, Tabo 43/

Tihuana - Leon 2:0 (1:0)

/Manotas 6, Kastiljo 90+5/

Mazatlan - Atletiko San Luis 0:3 (0:2)

/Ibhanjez 16, 38pen, Berterame 62/

Nedelja

Gvadalahara - Nekaksa 2:2 (1:1)

/Angulo 45+1, Masijas 90+4 - Gonzalez 39, Masijas 53ag/

Amerika - Keretaro 2:1 (1:1)

/Naveda 26, Martin 84 - Sapulveda 45/


19.00: (2,00) Toluka (3,35) Pumas (3,50)

Ponedeljak

02.05: (2,65) Santos Laguna (3,15) Monterej (2,60)

Utorak

04.00: (1,90) Pačuka (3,30) Atlas (4,00)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara