Trent Aleksander Arnold (©Reuters)
Trent Aleksander Arnold (©Reuters)

Arnold opet šalje skrivene poruke: Ne bih da budem onaj igrač…

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 18:01

“Koji je osvajao trofeje samo dok je bio mlađi… “

Osam trofeja – nije mala brojka, mada bi Trent Aleksander Arnold voleo da ih ima mnogo više. A, tu ambiciju sa Liverpulom ne uspeva da ispuni. U poslednje vreme engleski defanzivac sa klubom u kojem je i ponikao osvaja samo domaće kupove, velikim klubovima manje bitna takmičenja. Jednu jedinu titulu u Premijer ligu osvojio je pre četiri godine, Ligu šampiona pre pet. I ta nemoć Liverpula da se suprotstavi najvećim timovima na evropskoj sceni odnosno Mančester Sitiju na Ostrvu izgleda da ga sve više muči. Izgleda da mu smeta.

Pre nepune tri nedelje, na pitanje koji su ključni faktori o donošenju odluke o budućnosti, Arnold je bez ustezanja izjavio – trofeji. Ovu izjavu engleski mediji protumačili su kao poruku upravi Liverpula sa kojom uveliko vodi pregovore o produžetku ugovora koji ističe na kraju aktuelne sezone, a sinoć je poslao još jednu koja bi se mogla protumačiti na isti način, budući da je izjavio kako ne želi da 'bude onaj igrač koji je osvajao trofeje samo kada je bio mlađi'.

Izabrane vesti

Arnold je pre četiri dana proslavio 26. rođendan i kako sam kaže ‘u zenitu je karijere’ te bi odluka koju treba da donese u narednim mesecima na temu ostanka u klubu mogla da bude ključna za dalji tok njegove karijere odnosno njenu uspešnost.

"U zenitu sam karijere i ne bih da budem igrač koji je osvajao trofeje samo kada je bio mlađi... Pričao sam sa Ezeom (Eberečijem iz Kristal Palasa) u autobusu na putu do aerodrome kada smo putovali u Irsku. Rekao sam mu da uvek postoji šansa da nikada više ne osvojim nijedan trofej u karijeri. Isto tako postoji šansa da osvojim mnogo, mnogo više. A, to ćeš saznati tek jutro nakon što se penzionišeš i kada se pogledate u ogledalu imaćeš osećaj žaljenja ili zadovoljstva zbog onoga što ste postigli", izjavio je Arnold posle sinoćnjeg poraza od Grčke (1:2) u trećem kolu B divizije Lige nacija.

"Mislim da karijeru ne možete oceniti samo na osnovu trofeja ili medalja, golova ili asistencija. Više je reč o tome da ste maksimalno iskoristili potencijal za koji su mi svi govorili da imam od malih nogu. Tada bih bio više nego zadovoljan", dodao je engleski defanzivac.

Liverpul je sa novim trenerom Arneom Slotom obećavajuće otvorio sezonu pa je na oktobarsku pauzu otišao kao lider Premijer lige i jedan od sedam timova sa maksimalnim učinkom iz uvodna dva kola Lige šampiona. Sam Arnold imao je važnu ulogu u dosadašnjim rezultatima odigravši svaku od dosadašnjih utakmica u pomenutim takmičenjima, ali za sada napretka u pregovorima o produžetku ugovora – nema.

A, Real iz prikrajka prati situaciju i polako pušta pipke ka Enfildu...


tagovi

Trent Aleksander ArnoldLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara