Marko Krivokapić (©Starsport)
Marko Krivokapić (©Starsport)

Hladan tuš za Zvezdu u Šumicama, Voša odmarala nosioce igre i dala šansu kadetima

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 21:32

Dubočica slavila u Beogradu protiv tima Marka Krivokapića sa 30:26. Vojvodina lagano protiv Obilića – 36:16

Rukometaši Crvene zvezde ove sezone su kao krava koja daje mleko, pa onda sve šutne i prospe. Taman kada je tim Marka Krivokapića vezao dve pobede, dobio favorizovanu Metaloplastiku i povratnika u elitu Rudar iz Kostolca, najavio da može do te famozne borbe za Evropu koja više od decenije ne stanuje u Ljutice Bogdana, usledio je hladan tuš u Šumicama. Dubočica je u Beogradu dobila crveno-bele sa 30:26 u petom kolu Super rukometne lige Srbije.

Dva koračića napred, a sada veliki korak unazad za nekadašnjeg šampiona. Leskovčani su veći deo meč vodili, domaćinu jurili prednost, ali je nisu stigli. Blistao je na golu iskusni Miroslav Kocić sa 14 odbrana, dok je ton igre u napada gostiju davao još jedan veteran, Andrija Atanasković sa sedam pogodaka. Prošle sezone igrač Zvezde Aleksandar Pavlović je dao četiri gola bivšem klubu, dok je i Makedonac Mihail Ivanovski takođe četiri puta zatresao mrežu domaćina.

Izabrane vesti

Kod Zvezde opet je najbolji bio kapiten Miloš Bujišić sa sedam golova, doduše iz čak 16 pokušaja. Ispromašivao se i srednji bek Ivan Horvat. Dao je šest pogodaka iz 13 šuteva. Vredni pomena su i Jovan Mirković i Veljko Davidović sa po tri pogotka. Golmani su imali 10 odbrana, Miloš Kovačević osam, a Aleksa Bogunović dve. Nije bilo u timu i dalje povređenog Draška Nenadića.

Šampion je imao lakši trening protiv Obilića na Slanoj bari – 36:16. Odmorio je Boris Rojević za Kil Andreja Trnavca, Stefana Dodića, Milana Jovanovića i Mihu Kavčića. Levo krilo Bojan Rađenović je pogodilo šest puta mrežu gostiju iz Beograda, a Petar Đorđić pet. Vukašin Vorkapić i Branko Predović su dali po četiri gola. Šansu su odlično iskoristili kadetski reprezentativci Srbije, pivotmen Andrija Stankov sa četiri pogotka i najbolji levi bek Evrope za igrače do 18 godina Đorđe Draško sa tri (dva sa linije sedam metara). Fran Lučin je imao devet odbrana, a Marko Draško četiri. Marko Perović sa četiri pogotka je bio najefikasniji kod Vitezova, dok je Dušan Tasić imao četiri odbrane.

Vranje je u neizvesnoj završnici upisao prvu pobedu. Savladao je tim Đorđa Teodorovića povratnika u elitu Rudar iz Kostolca sa 26:25.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 5. KOLO

Petak

Partizan - Metaloplastika 28:22 (12:10)

Crvena zvezda - Dubočica 26:30 (14:16)

Vojvodina – Obilić 36:16 (18:8)

Vranje - Rudar Kostolac 26:25 (14:12)

Subota

19.00: Jugović – Dinamo Pančevo

19.00: Kolubara – Radnički Kragujevac



tagovi

RK Crvena zvezdaRukometna superligaRK DubočicaRK VojvodinaRK ObilićRK VranjeRK Rudar Kostolac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara