Detalj sa utakmice (© KK Partizan Mozzart Bet)
Detalj sa utakmice (© KK Partizan Mozzart Bet)

Sa Realom se ne može samo 30 minuta igrati, Partizan Mozzart Bet ponovo izgubio u Španiji

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.10.24. | 22:42

Crno-beli otvorili sezonu sa dva poraza. Protiv Real Madrida igrali dobro 30 minuta i onda doživeli poraz u 2. kolu Evrolige

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Madrida)

Opet je Partizan Mozzart Bet pokazao da može da se nosi sa najjačima, da se bori, ali onda baš kao u Vitoriji ostao je bez gasa, ali i koncentracije u četvrtom kvartalu. Protiv Real Madrida takve stvari ne prolaze i za tren oka je utakmica izgubljena i crno-beli tim je pao na 0-2 učinak u elitnom takmičenju. Nije pomogla ni šuterska kanonada na startu meča jer se klub iz Humske nije odvojio rezultatski, a onda kako je vreme prolazilo Real je pronašao ritam, izgnjavio odbranu crno-belih i na kraju rutinski slavio zahvaljujući dominatnom poslednjem kvartalu 93:86.

Izabrane vesti

Teško je pričati o pozitivnim stvarima kada sezonu otvorite sa dva poraza, ali ovaj novi tim je igrao košarku protiv Reala. Imao prednost u prvoj četvrtini, pronalazio solidna rešenja, ali onda isto tako nervirao navijače i trenera. Kada god je izgledalo da crno-beli mogu da naprave nešto dobro i uđu u seriju kojom bi preokrenuli rezultat, kao po pravilu bi usledila greška koja je terala Obradovića da u neverici udara stolicu. Najjednostavnija dodavanja su završavala u rukama igrača Reala, rotacije u odbrani su bile pogrešne i sve to kada se sabere... Ekipa kao što je Real Madrid ne može da se pobedi.

Falilo je više raspoloženih igrača u drugom poluvremena jer je izgledalo kao da je sve bilo palo na pleća Vanje Marinkovića. Koji je na kraju igrao i preko granice bola jer je tokom meča dobio nekoliko nezgodnih udaraca. Okončao je meč sa 12 poena. Na kraju je najefikasniji bio Karlik Džons sa 15 poena, ali je većih tih poena stigla prekasno, baš kao i onih 11 Frenka Nilikine.

Sada se čini da je na samom startu sezone Partizan došao u takvu situaciju da mora sledeću utakmicu da pobedi kako ne bi dodatno upao u probleme, na svu sreću naredne nedelje igra u Beogradu. Prvo protiv Bajerna, a onda i Makabija timovi koji mogu da se savladaju.

Partizan je imao jasan plan na startu meča, da napadne dalekometnim šutem i to je izgledalo spektakularno. Sve je otvorio Nakić koji je nastavio tako gde je stao protiv Cibone. Vezao je pet početnih poena, a onda su nastavili Dejvis, Marinković, Nilikina, Braun i Bonga. Svi su pogodili po trojku. Crno-beli su imali čak šest pogodaka van linije 6,75 iz 10 pokušaja u prvoj deonici. Kada tako nešto pročitate, verovatno mislite da je klub iz Humske razbucao Real u prvih 10 minuta, ali na semaforu je stajalo 24:24.

Koliko god je crno-beli tim izgleda dobro u napadu, toliko je imao problema u odbrani pre svega sa Edijem Tavaresom koji je kreirao sve dobro za domaćina.

Kada takvu kanonadu ne iskoristite da ostvarite osetniju prednost, onda je i normalno da Real krene da se odvaja. Baš to se i dogodilo, Fakundo Kampaco se probudio, ne toliko koševima koliko pravovremenim odlukama u napadu, izgledalo je da bi domaćin u drugoj deonici mogao i da se ozbiljno odvoji, ali onda je Tajrik Džons pokazao energiju koja je često faila prošle sezone. Krenuo je da razgrće u reketu, a tu je odmah bio i kapiten Marinković novim trojkama, ubrzo se Partizan ponovo u potpunosti vratio u igru, mogao je čak i do nove prednosti na poluvremenu, ali umesto toga jeftino izgubljene lopte i primljen koš sa zvukom sirene - 50:47.

Nije bilo lako navijačima Partizana koji su bili u dvorani. Bili su znatno glasniji od madridske publike, ali ni njihova pesma nije pomogla igračima na parketu da preokrenu. Uvek bi ostajali za korak kratki. Koliko god da je Vanja Marinković pogađao i igrao kapitenski, kada je trebalo da se napravi taj finalni potez, uvek bi izostao. Protiv ekipe kao što je Real Madrid to ne sme da se događa. Kampacu je bilo potrebno samo dva napada da napravi rusvaj u odbrani crno-belih i tako održi prednost domaćina pred ulazak u poslednjih 10 minuta.

Kada ne iskoristite prilike koje vam se ukažu u prvih 30 minuta, nije ni realno da ekipa Željka Obradovića na kraju i pobedi. Prečeste greške su došle na naplatu početkom četvrtog kvartala kada je Real došao do prve dvocifrene prednosti čime je meč faktički bio rešen. Koševi Frenka Nilikine su stigli prekasno da bi se meč uveo u bilo kakav dramatičan finiš posebno jer je Kampaco imao odgovor.

REAL MADRID - PARTIZAN MOZZART BET 93:86

(24:24, 26:23, 18:17, 25:22)

Dvorana: Vizink centar

Sudije: Emin Mogulkoč, Milan Nedović, Tomaš Travicki

Real Madrid: Abalde 4, Kampaco 8 (6sk., 11as.), Rejten-Mejs 12, Gonzales, Hezonja 10, Musa 12 (4sk.), Dek 10, Ibaka 15 (7sk.), Tavares 8, Ljulj 2, Feliz 2, Endiaje 10.

Partizan Mozzart Bet: Dejvis 8 (5sk.), Lundberg 6, K. Džons 15, Nilikina 11, Koprivica, Nakić 5, Marinković 12, Pokuševski, Braun 12, Bonga 6 (4sk, 6as.), Lakić, T. Džons 11 (4sk.).

EVROLIGA - 2. KOLO

Sreda

Monako - Makabi Tel Aviv 85:79

/Okobo, Džejms 17 - Lojd 16/

Crvena zvezda - Baskonija 78:71

/Kenan 19 - Moneke 19/

Četvrtak

Anadolu Efes - Fenerbahče

Asvel - Virtus

Panatinaikos - Bajern

Real Madrid - Partizan Mozzart Bet

Petak

20.15: (1,25) Olimpijakos (17,00) Žalgiris (4,70) 

20.30: (1,05) Barselona (27,00) Alba (11,00)

20.30: (1,25) Olimpija Milano (17,00) Pariz (4,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanEvroligaKK Real Madrid

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara