(©AFP)
(©AFP)

Verstapen pobednik sprinta u Austriji

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 13:00

Vozač Red Bula došao do desetog trijumga otkad su ovakve trke uvedene

Maks Verstapen iz Red Bula zabeležio je pobedu u sprint trci u okviru Velike nagrade Austrije na domaćoj stazi i tako došao do desetog trijumfa otkad su ovakve trke uvedene u program Formule 1 pre tri godine. Oskar Pjastri je kroz cilj prošao kao drugoplasirani, dok je Lando Noris u drugom Meklarenu trku završio na trećoj poziciji.

Holanđanin je uspešno odbranio prvo mesto na ulasku u prvu krivinu, iza njega se u prvom krugu na kratko vodila bitka između dva vozača Meklarena iz koje je Noris na trenutak izašao kao pobednik. Noris zatim uz najbrži krug trke nije dozvoljavao Verstapenu da odmakne i tako mu se Britanac već u trećem krugu ukazao u retrovizoru, a zatim je isto učinio i u narednom. U petom krugu pokušaj vozača Meklarena je konačno bio uspešan, ali se vrlo brzo ispred njega ponovo našao Verstapen, ali i timski kolega Pjastri.

Izabrane vesti

Dok se u vrhu vodila ozbiljna borba, iza njih se pozicije u prvim krugovima nisu preterano menjale. Karlos Sains (Ferari) uspeo je da obiđe Džordža Rasela (Mercedes), pre nego što se ovaj nešto kasnije vratio na četvrto mesto, a Šarl Lekler je u drugom Ferariju napredovao do sedmog mesta obilaskom oba Alpina kao i Serhija Peresa (Red Bul).

Usledio je nešto mirniji deo trke kada se većina vozača nalazila u DRS "voziću", a dok se ponovo vodila manja bitka dva Meklarena u kojoj se do kraja trke nisu promenile pozicije, aktuelni šampion pravio je sve veću prednost kako bi zabeležio deseti trijumf u karijeri u sprint trkama, osam više od sledećeg najboljeg vozača Valterija Botasa koji ima dve pobede.

Osvajači poena u sprint trci u Austriji su: Maks Verstapen, Oskar Pjastri, Lando Noris, Džordž Rasel, Karlos Sains, Luis Hamilton, Šarl Lekler, Serhio Peres.

Kvalifikacije za glavnu trku počinju danas u 16.00, dok je Velika nagrada Austrije na programu u nedelju od 15.00.

PIŠE: Maja Nakaradić


tagovi

Maks VerstapenFormula 1Red Bul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara