Kaboklo, Anđušić, Trifunović, Naneli i Avramović (© Star sport)
Kaboklo, Anđušić, Trifunović, Naneli i Avramović (© Star sport)

Sedmorka već napustila Partizan, još šest igrača na izlaznim vratima

Vreme čitanja: 4min | pon. 01.07.24. | 09:58

Egzodus u Humskoj se nastavlja, ali se očekuju i brojna nova pojačanja

U jednom momentu prošle sezone Željko Obradović je u imao čak 15 licenciranih igrača za sva takmičenja, od tih 15, vrlo je moguće da samo jedan ostane naredne sezone - Balša Koprivica. Svi dosadašnji potezi ih Humske nagoveštavaju takvo rezrešenje. Naime, sedam igrača je već napustilo crno-bele: Kevin Panter (Barselona), Zek Ledej (Olimpija Milano), Alen Smailagić (Žalgiris), klub se potom u nedelju zvanično oprostio od Pi Džej Doužer, Frenka Kaminskog i Mateuša Ponitka, a odranije je poznato da Savo Drezgić nastavlja školovanje u Americi. Na sve to je sasvim realno da još čak šest igrača krene njihovim stopama.

To su Džejms Naneli, Danilo Anđušić, Uroš Trifunović, Ognjen Jaramaz, Aleksa Avramović, Džejlin Smit i Bruno Kaboklo. Nisu svi u sličnoj situaciji, postoji šansa kod nekih i da ostanu, ali kako sada stvari stoje... ne bi bilo iznenađenje da naredne sezone u potpunosti nova ekipa Partizana izađe na parket.

Izabrane vesti

Primera radi, Džejlin Smit otvoreno ističe u izjavama za medije da želi da ostane u Humskoj. To je rekao i za Mozzart Sport početkom juna, a isto naglasio i za medije u Hrvatskoj za čiju reprezentaciju trenutno igra. Međutim, dogovora i dalje nema. Nezvanične informacije kažu da Amerikanac traži više novca nego što je Partizan spreman da izdvoji za njega.

"Nadam se da ću se vratiti. Nisam razgovarao sa njima nedelju dana. Mojoj porodici se sviđa u Beogradu, meni takođe, voleo bih da se vratim u Partizan", kazao je Smit.

Najčudnija situacija je bez ikakve dileme sa Brunom Kaboklom. Brazilski centar je sam napustio klub pred finale KLS i od tada kruže oprečne priče. Iz tabora košarkaša ističu da je ugovor raskinut zbog kašnjenja plata i da se on sledeće sezone neće vraćati, dok u Partizanu govore da Brazilac ima ugovor, da će biti kažnjen u visini od pet plata jer nikakvih kašnjenja nije bilo. Na kraju bi ipak bilo zaista ogromno iznenađenje da vidimo Kabokla u Partizanu naredne sezone jer se radi o igraču koji očigledno više ne želi da igra za crno-bele i bilo bi suludo zadržavati takvog igrača u timu.

A ako navijače Partizana pitate koga bi najviše želeli da vide ponovo sledeće sezone to je bez ikakve dileme Džejms Naneli. Sve je već poznato i ispričano šta je tokom dve sezone uradio za ekipu Željka Obradovića i kako je sve okončano. Ono što je definitivno, njegov ugovor sa Partizanom je istekao. Zvanično je slobodan igrač. Sada je pitanje da li će biti bilo kakvih pregovora i pokušaja da se potpiše novi? Zasad je odgovor negativan. Mozzart Sport je kontaktirao agenta igrača koji je istakao da zasad nema pregovora. Slične poruke smo dobijali iz kluba, ali se čini da su vrata barem minimalno otvorena za povratak. Naravno, neuporedivo realniji scenario je odlazak Nanelija jer se već mnogi raspituju za njega, pre svih Olimpija Milano i Virtus iz Bolonje.

Malo je zvaničnih informacija kada su u pitanju Uroš Trifunović i Danilo Anđušić. Dok se popularni Trifa nije oglašavao po medijima, Anđušić je u nekoliko navrata isticao da ne zna da li nastavlja karijeru u Humskoj.

"Još ne znam da li ostajem. Ni ovamo ni tamo i dalje", rekao je Anđušić za Sportklub.

Imamo i Aleksu Avramovića. Plejmejker reprezentacije ima ugovor sa Partizanom, ali u klubu su spremni da saslušaju ponude evroligaša, zasad se ređaju zainteresovani i ne bi bilo iznenađenje da Avramović krene istim putem kao Panter i Ledej koji su otišli iako su imali ugovore. Za kraj tu je i Ognjen Jaramaz koga su Rusi preselili u CSKA, ali već duže vremene je ta priča utihnula i nema nikakvih informacija, ne očekuje se da ostane u Partizanu svakako.

Što se tiče momaka koji su već zvanično otišli, zna se da Kevin Panter ide u Barselonu, Zek Ledej se vratio u Milano, a Alen Smailagić nastavlja karijeru u Žalgirisu. Pi Džej Doužer bi ponovo mogao u Evroligu, navodno je Olimpijakos zainteresovan, ali posle dolaska Tajlera Dorsija to se čini kao nerealan scenario. Šuška se da je i Baskonija zainteresovana za usluge bivšeg igrača crno-belih. Imamo i Frenka Kaminskog o kome niko ne priča niti piše o potencijalnom novom klubu. Nezvanično... i potpuno nepotvrđeno... Šuška se o eventualnom odlasku u igračku penziju.

Imamo i Mateuša Ponitku koji je za Mozzart Sport otkrio da se ne vraća, dok je u kratkom razgovoru za Basket Njuz istakao da još uvek ne zna gde bi mogao da nastavi karijeru, trenutno pruža sjajne partije u dresu Poljske.

Sada dolazimo do glavnog pitanja. Koja su pojačanja i ko će sve doći? Do sada zvanično su tu samo Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Nilikina. Međutim spremna je i nova petorka. Dogovoreni su Sterling Braun, Ajzea Majk, Mario Nakić, Isak Bonga, Arijan Lakić i Tajrik Džons. Svi oni treba da se ozvaniče.

Međutim biće potrebna nova imena sve u zavisnosti ko napusti klub.



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićDžejms NaneliAleksa AvramovićBruno KabokloDanilo AnđušićEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara