Arči Grej (©Reuters)
Arči Grej (©Reuters)

Totenhem daje 35.000.000 evra i Džoa Rondona za Lidsovog tinejdžera

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 15:24

Perspektivni Arči Grej pred selidbom u London

Nije uspeo Lids da se ekspresno vrati u Premijer ligu. U finalu plej-ofa Čempionšipa prošle sezone tim sa Eland Rouda poražen je od Sautemptona 0:1, zbog čega će morati da ostane u drugoligaškom društvu. Cilj će biti da se ponovo napadne plasman u najjači rang engleskog fudbala, ali će Danijel Farke u novi pokušaj verovatno krenuti bez 18-godišnjeg Arčija Greja. Perspektivni centralni vezista, po potrebi i desni bek, imao je važnu ulogu prošle sezone, sakupio je čak 47 nastupa u Čempionšipu, od kojih 43 kao starter, a to nije promaklo bogatijim klubovima od Lidsa. Po navodima engleskih medija, mladi fudbaler nalazi se pred transferom u Totenhem.

Londonski klub umesto traženih 47.000.000 evra nudi 35.000.000, ali i ostanak Džoa Rondona na Eland Roudu, gde je prošle sezone igrao na pozajmici i, takođe, bio jedan od najstandardnijih u timu. Takav "paket" trebalo bi da zadovolji zahteve Lidsovih čelnika, dok su za Greja spremni višegodišnji ugovor i obećanje Angelosa Postekoglua da će imati solidnu minutažu rotirajući se sa Pedrom Porom uz desnu aut-liniju, ali i sa ulogom u veznom redu.

Izabrane vesti

Veliko interesovanje za tinejdžera iz Darama na severu Engleske prvobitno je pokazivao Brentford, ali uprkos njegovoj želji da dođe, znajući da će tamo imati veliku šansu da se dokaže u Premijer ligi, transfer nije realizovan jer je cena bila previsoka za londonski klub. Priliku da zablista, po svemu sudeći, Arči Grej potražiće u drugom kraju Londona.

Kako bi odobrovoljili kolege iz Lidsa da pristanu na manji finansijski iznos od traženog, čelnici Totenhema odbili su 15.000.000 evra od Ipsviča za Rondona i predložili da 26-godišnji reprezentativac Velsa ostane na Eland Roudu.

Nadao se Farke da bi u paketu mogao da se nađe i 23-godišnji Oliver Skip, koji je pod njegovim vođstvom u sezoni 2020/2021. osvojio Čempionšip, međutim, u Totenhemu nisu voljni da puste defanzivnog vezistu jer je jedan od retkih prvotimaca poniklih u klubu i kao takav potreban im je za licenciranje igrača u Ligi Evrope.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024TotenhemLids

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara