Navijači Radže Kazablanke (©AFP)
Navijači Radže Kazablanke (©AFP)

Smrt kraljeve majke nije odložila finale

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 15:26

Sezona u marokanskom fudbalu će ipak biti završena po planu, Radža Kazablanka i FAR Rabat će se sastati ovog ponedeljka od 18 časova u duelu za trofej nacionalnog kupa

Tokom vikenda je postojala neizvesnost u Maroku da li će se ovog ponedeljka od 18 časova odigrati utakmica između Radže Kazablanke i FAR Rabata u finalu nacionalnog kupa. Kralju te afričke države Mohamedu VI je u subotu preminula majka, princeza Lala Latifa (78), očekivalo se da će zbog toga biti odloženi svi javni događaji, ali ipak je odlučeno da se odigra poslednja fudbalska utakmica u sezoni.

To znači da će Agadir svedočiti spektaklu. U direktnoj borbi za trofej sastaće se dva, bez dileme najbolja marokanska tima ove sezone.

Izabrane vesti

Radža Kazablanka je novi šampion, otela je tron baš od FAR-a u dramatičnoj završnici lige. Naime, tim iz prestonice Rabata je četiri kola pre kraja prvenstva imao četiri boda više u odnosu na Radžu.

Delovalo je da će FAR lako do krune, ali onda su usledila dva šokantna rezultata. FAR je najpre izgubio baš u Agadiru od Hasanije (1:2), a zatim dva kola pre kraja je remizirao sa Magrebom u Tetuanu (2:2).


18.00: (2,65) Radža Kazablanka (2,90) FAR Rabat (2,70)


Sve to je Radža savršeno iskoristila. Serijom od devet uzastopnih prvenstvenih pobeda je preotela vrh i na kraju sa bodom prednosti došla do svoje 13. titule, prve posle četiri godine.

Sada će imati priliku i da osvoji Kup Maroka posle sedam godina. Poslednji, osmi trofej je podigla 2017. godine. FAR je trofejniji u ovom takmičenju, ima 12 osvojenih kupova, a takođe je 13 puta bio prvak zemlje.

U prva dva duela Radže i FAR-a ove sezone nismo dobili pobednika. U septembru prošle godine u Kazablanci je bilo 2:2, dok su u februaru u Rabatu odigrali 1:1. Na oba duela je Radža prva dolazila do prednosti, pa je rival morao da juri zaostatak.

Radža je danas blagi favorit, samo zbog forme. Računajući i kup utakmice, nanizala je 13 uzastopnih pobeda. Doduše, u polufinalu se ozbiljno namučila, pre šest dana je savladala Muludiju tek posle produžetaka sa 4:3. FAR je daleko lakše savladao Magreb u Fesu (2:0).


------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


KUP MAROKA – FINALE

Ponedeljak

18.00: (2,65) Radža Kazablanka (2,90) FAR Rabat (2,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Maroko 1Radža KazablankaFAR Rabat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara