Silvan Fransisko (©MN Press)
Silvan Fransisko (©MN Press)

Fransisko je Minhen zamenio Kaunasom

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.07.24. | 16:05

Francuski plejmejker potpisao 1+1 ugovor sa Žalgirisom

Još početkom maja se o tome govorkalo, a sada je sve dobilo zvaničnu potvrdu. Silvan Fransisko i minhenski Bajern su se rastali nakon samo godinu dana saradnje, a novi klub francuskog organizatora igre biće litvanski Žalgiris.

Saradnja je potpisana na 1+1 godinu, a posle Pariza, Roana, Manrese, Peristerija i Bajerna, biće ovo šesti klub za 26-godišnjeg momka iz Kreteja.

Izabrane vesti

On je postao četvrto letnje pojačanje ekipe iz Kaunasa posle Dejvidasa Sirvidisa, Meta Mičela i Alena Smailagića.

Fransisko je sa Bajernom prošlog leta potpisao dvogodišnji ugovor, ali je u njemu postojala otkupna klauzulu koju je Žalgiris platio nemačkom klubu. Imao je solidnu sezonu, postizavši u proseku 10,6 poena, 1,7 skokova i 3,2 asistencije za 19 minuta u svojoj debitantskoj kampanji u Evroligi.

Zauzeo je treće mesto po broju poena među igračima Evrolige koji su igrali manje od 20 minuta po utakmici, zaostajavši samo za Džonatanom Motlijem (11,8) i Vilijem Ernangomezom (11,1).

Naročito ga pamte navijači Partizana pošto je duel sa crno-belima u Beogradu okončao sa 20 poena i pogođenom pobedničkom trojkom kojom je u velikoj meri ugasio nade ekipi Željka Obradovića oko plasmana u plej-of.


tagovi

KK Bajern Minhenkk ŽalgirisEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara