Lamin Jamal (©Reuters)
Lamin Jamal (©Reuters)

Lamin Jamal & PSŽ – ni za 250.000.000! Nema cenu i nije na prodaju

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.06.24. | 11:09

U Barseloni neće ni da čuju za transfer ili prepredeni Đoan Laporta samo diže cenu…

Florentino Peres je više puta uzaludno pokušavao, gubio je bitke, ali je rat – dobio. Pritajio se, strpljivo čekao i kovao novi plan napada. Kada je došao pravi trenutak, kada su u Pari Sen Žermenu sve resusrse iscedili do krajnjih granica i ostali bez argumenata, ponovo je napao. I konačno navukao beli dres preko glave Kilijana Embapea. Na Parku prinčeva su potučeni, morali su da priznaju poraz, i to trena su shvatili da im je preko potrebno da pronađu zvezdu koja će u budućnosti biti zaštitni znak kluba.

Bio je to Kilijan Embape godinama unazad, pre njega Nejmar, čiji je transfer težak 222.000.000 evra i dalje svetski rekord. Opet iz Pariza gledaju ka Barseloni i spremni su da pomere granice, da probiju gornji limit. Naciljali su Lamina Jamala, i nije to ništa novo. Merkaju ga još od marta, kada je ime postalo kristalno jasno da će njihovo zaštitno lice završiti na Santjago Bernabeuu. Navodno je parisku klub nudio 200.000.000 evra za španskog tinejdžera koji sada blista na Evropskom prvenstvo, a kada se na isto spusti zavesa, voljan je da podigne ulog, da ide na 250.000.000 evra!

Izabrane vesti

Španijom je odjeknula vest da je to naredna cifra koju će Pari Sen Žermen spreman da dostavi na adresu Katalonaca, ali i da će odgovor biti isti: Lamin Jamal nema cenu! Nije na prodaju.

Tokom marta, kada je Pari Sen Žermen prvi put krenuo da ispituje teren, nisu želeli u Barseloni ni da čuju da prodaju momka od 16 leta kome predviđaju vrtoglavi uspon i blistavu karijeru.

“Odbili smo 200.000.000 evra za Lamina Jamala, jer verujemo u dečaka. Nismo pod pritiskom da moramo da prodajemo, naprotiv. U procesu smo ekonomskog oporavka i zaista mogu da vidim svetlo na kraju tunela”, rekao je tada Đoan Laporta.

Dakle, ni za 200.000.000, ni za 250.000.000 evra, piše Mundo Deportivo. E, sad, ta druga, povećana ponuda još nije ni stigla. I koliko god Đoan Laporta tvrdio da je finansijska situacija u katalonskom klubu bolja, pitanje je da li je zaista tako, jer Barselona je i dalje u poziciji da sa najmoćnijim evropskim timovima ne može da se upusti u bitku za potpis megazvezda.

Lamin Jamal jeste blago Barselone, ima klauzulu postavljenu na milijardu evra i zasigurno na Kamp Nouu planiraju da oko njega grade igru u budućnosti, no jedan transfer može da reši brojne probleme. Prvi čovek Blaugrane je prepreden, može biti da samo diže cenu i sebi učvršćuje poziciju.

Kako god, sva je prilika da će se narednih godina najveća halabuka dizati oko Lamina Jamala i da će njegov ostanak ili odlazak iz Barselone biti priča nalik sa Kilijanom Embapeom, Pari Sen Žermenom i Real Madridom, jer u španskom krilu ljudi iz pariskog kluba vide dijamanta koji može da popuni prazninu nastalu odlaskom Francuza.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024BarselonaPari Sen ŽermenLamin Jamal

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara