(Reuters)
(Reuters)

Kobi Mejnu - lepak koji je nedostajao Engleskoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 13:13

Mladi fudbaler Mančester Junajteda među najboljima u svojoj selekciji na Evropskom prvenstvu

Do čudesnih makazica Džuda Belingema u poslednjim trenucima nadoknade i pogotka Harija Kejna u prvom minutu produžetaka, jedini igrač engleske reprezentacije koji je zaslužio pozitivnu ocenu za izdanje protiv Slovačke bio je Kobi Mejnu. Mladi vezista Mančester Junajteda konstantno se trudio da poveže linije svog tima, da unese uzbuđenje pred protivničkim golom, pa iako je zamenjen u 84. minutu, pre nego što je usledio veliki preokret, 19-godišnjak iz Stokporta je među najbolje ocenjenim igračima svoje reprezentacije u utakmici osmine finala Evropskog prvenstva.

Duel sa Slovacima bio je prvi na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj koji je Mejno počeo kao starter, a očekuje se da bi tu ulogu mogao da dobije i u četvrtfinalnom okršaju sa Švajcarskom, 6. jula u Dizeldorfu. Posebno ako pitate nekadašnjeg vezistu Arsenala i Engleske, Džeka Vilšira.

Izabrane vesti

"Kobi Mejno je pokazao da je igrač oko kog bi Engleska trebalo da gradi svoju igru. Znam da nije bio na terenu kada su dati golovi za preokret, ali dok smo klizili u poraz on je bio najbolji. Neustrašiv je i ima instikt da napravi pravi porez u odgovarajuće vreme. On je vezista kakav je Engleskoj dugo nedostajao. Mogao bi da bude lepak koji će držati ovaj tim do kraja turnira, kao i u budućnosti", smatra Vilšir.

Mladi fudbaler je protiv Slovaka upisao tek šesti nastup za A reprezentaciju svoje zemlje. Prethodno je protiv Slovenije igrao drugo poluvreme, protiv Danske je meč presedeo na klupi, dok je u duelu sa Srbijom ušao tek četiri minuta pre kraja. Za Mančester Junajted je dosad sakupio 35 utakmica u kojima je dao pet i asistirao za jedan gol.


tagovi

Kobi Mejnureprezentacija EngleskeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara