(© Odbojkaški savez Srbije)
(© Odbojkaški savez Srbije)

Žakićev debitantski pehar: Trenerski posao sada ima smisla

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 00:40

"Osvajanje Superkupa mi je motiv da se vrednuje ono što radim", ističe strateg Tenta

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Gornjeg Milanovca/

Najavio je Igor Žakić da je spreman da napravi iskorak u odnosu na proteklu sezonu. Delimično dato obećanje je i ispunio. Prema očekivanju, Tent je savladao Jedinstvo (3:1) i osvojio trofej Superkupa u Gornjem Milanovcu. Osim što su Obrenovčanke ispisale nove stranice istorije, perspektivni stručnjak je čekirao i prvo vredno dostignuće na klupskom nivou.

Izabrane vesti

Svemu je prethodila rokada - selidba iz muške u žensku odbojku. Stao je u debitantskoj godini blizu duple krune, ali je konačno došao i trenutak da popravi lični učinak u borbama za pehare.

"Osvajanje Superkupa mi je motiv da ovo što radim ima smisla i da se vrednuje na pravi način. Ne želim da stanem, već očekujem da Tent bude u istoj priči od prošle godine. Naravno, samo da se ne zaustavlja na finalima, nego da ode i dalje", istakao je Žakić za Mozzart Sport.

Kraj utakmice dočekao je različitog razmišljanja. Preovladavalo je u mislima zadovoljstvo zbog uspeha, dok istovremeno nije mogao da zanemari i brojne nedostatke u prikazanoj partiji.

"Bio bih još srećniji da je igra bila bolja. Šalim se i malo, ali... Dosta stvari nije funkcionisalo kako bi trebalo. Pre svega, mislim na preciznost u igri. U pojedinim trenucima su moje izabranice izgledale smušeno. Pretpostavljam da je i ulog bio veliki. Možda su zbog toga tako delovale. S druge strane, ne mogu da cepidlačim".

(© Odbojkaški savez Srbije)(© Odbojkaški savez Srbije)

Sada se nada i benefitima zbog zabeleženog trijumfa.

"Uvek je lepo da se sezona počne osvajanjem pehara. Rezultat je vrsta satisfakcije zbog dokazivanja da igračice mogu da uzimaju trofeje. Upravo je važno zbog psihološkog dela. Nekako bi bilo teže ući u sezonu sa porazom, nego sa pobedom. Prebrodile su neuspehe u finalima, pa se nadam da su stekle i veliku dozu samopouzdanja. Kako za Evropu, tako i domaća takmičenja".

Dotakao se i individualnog učinka vrednog pojačanja Maline Terel koja je upisala 19 poena. Amerikanka je načela i drugo leto u Srbiji, pošto je u proteklom izdanju srpskog elitnog ranga bila u lajkovačkom Železničaru. Zanimljivo je da je posle rastanka sa Dizelkom otišla samo 40-ak kilometara dalje, u tabor komšijskog rivala Tenta.

"Malina je prošla dosta u karijeri. Igrala je, između ostalog, u Finskoj i Francuskoj. Svojevremeno je bila i na koledžu. Iako pre nije osvajala pehare, vredan je radnik. Sigurno će nastali uspeh od nje da napravi bolju igračicu. A o kvalitetu koji je Tent dobio, pokazuje i to da je sa njom prodorniji u napadu", zaključio je Žakić

Piše: Uroš Selenić


tagovi

Superkup SrbijeOK TentŽOK Jedinstvo Stara Pazova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara