©Star Sport
©Star Sport

Čović: Pešić ima obavezu da ostane, svi mi dugujemo košarci

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.09.24. | 18:46

Prvi čovek Crvene zvezde o prioritetnim stvarima u srpskoj košarci

Nebojša Čović bi uskoro trebalo da postane prvi čovek srpske košarke, a jedan od njegovih prioriteta nakon stupanja na funkciju biće ostanak Svetislava Pešića na kormilu državnog tima.

Čović na gostovanju u Beogradskoj hronici nije želeo da govori o tome da li će 1. oktobra i zvanično postati predsednik Košarkaškog saveza Srbije, već je ostavio tu temu za naredni period.

Izabrane vesti

Čelnik Crvene zvezde smatra da Pešić, kao i svi oni koji su dugo u tom poslu imaju dug prema košarci.

"To će biti jedan od prvih prioriteta i mislim da Pešić ima obavezu da to uradi bez obzira na sve. Mi svi dugujemo košarci, a naročito oni koji su dosta dugo tu, kao ja - pedeset i kusur godina. Za nas je srpska košarka na prvom mestu", rekao je Čović u Beogradskoj hronici.

Nebojša Čović nije želeo da govori ni o tome ko će biti na čelu Zvezde, ako on preuzme Savez, ali je izvesno da će o biti Željko Drčelić.

"Zvezda ima i kadrove i ljude, ali ćemo pratiti kako to rade. Znate mnogi pomisle kako je to lako i zaigraju se. Mi hoćemo da ono što smo stvorili to i zadržimo. Nije malo 25 trofeja, mi smo najtrofejniji klub u poslednjih 11-12 godina", dodao je Čović, koji je potom poručio da nije tajna da je svoj program podneo Košarkaškom savezu Srbije.


tagovi

Nebojša ČovićSvetislav PešićKošarkaški savez Srbije

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara