(© Odbojkaški savez Srbije)
(© Odbojkaški savez Srbije)

Caković zadovoljan uprkos gubitku trofeja: Lekcija, ne i poraz

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 23:01

"Nova generacija tek treba da napreduje", ističe trener Jedinstva

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Gornjeg Milanovca/

Upozoravao je Jovo Caković da se Jedinstvo nalazi na početku novog ciklusa. Upravo je i ishod u završnom okršaju za pehar Superkupa Srbije potvrdio da je strateg Pazovčanki bio u pravu. Tent je u Gornjem Milanovcu odneo pobedu, ali šef struke aktuelnog šampiona nije razočaran predajom prve krune.

Izabrane vesti

Ponovo je tvorac svih najvećih uspeha dvostrukog uzastopnog prvaka države podsetio na velike promene u odnosu na prošlu sezonu. Na taj način je i ukazao na to koliko su modifikacije doprinele da Energetičarke zabeleže trijumf.

"Čestitam Tentu na pobedi. Slavio je potpuno zasluženo. Što se tiče Jedinstva, nije bilo realno da odbranimo trofej, ako se zna da smo ostali bez deset igračica. Dopunili smo u međuvremenu ekipu sa izuzetno mladim odbojkašicama iz Omladinca, koji i predstavlja naš razvojni pogon", istakao je Caković za Mozzart Sport.

Osvrnuo se i da je potpuno drugačija situacija u redovima novog osvajača trofeja.

"Obrenovčanke su zadržale kostur tima. Doživele su male promene, pa nisu prošle kroz rekonstrukciju kao Jedinstvo. Očekivano je bilo da slove za favorita. Prošle sezone su igrale finale Kupa i nacionalnog prvenstva, a sada su sazrele i stasale".

Iako su Cakovićeve pulenke ishod doživele kao neuspeh, nije propustio priliku da im pruži neophodnu podršku.

"Nova generacija tek treba da napreduje. Rezultat u Superkupu nije poraz, nego samo lekcije. Preostaje nam da zasučemo rukave, vratimo se u salu, naporno radimo i u narednim mečevima prikažemo bolju igru", zaključio je Caković.

Piše: Uroš Selenić


tagovi

OK TentŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperkup SrbijeJovo Caković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara