Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Niški lovci raširili krila i krenuli ka Đuzepe Meaci (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.09.24. | 20:52

Crveno-beli savladali Železničar sa 2:1 u 10. kolu Mozzart Bet Superlige

Niški lovci su raširili krila, i krenuli ka Milanu, da možda prolete preko Đuzepe Meace i naprave štetu. Nije bilo tako ubedljivo kao u derbiju, još manje lepršavo kao pre četiri dana, ali je Crvena zvezda zadržala pozitivan trend uoči gostovanja Interu u drugom kolu Lige šampiona. Železničar je iskoristio kiks Omrija Glazera i posle sat vremena igre na najvećem srpskom stadionu imao pozitivan rezultat, što je upalilo sve alarme u trenerskoj radionici Vladana Milojevića. Bilo je dovoljno Nemanji Radonjiću tri minuta na terenu umesto neubedljivog Felisija Milsona da protutnji pored Jusifa i sugrađninu Luki Iliću spakuje asistenciju za prelomni trenutak utakmice – 2:1.

Odmorio je Milojević veliki broj startera, i išao ka sigurnom trijumfu protiv tima Marka Savića, ali je neopreznost Omrija Glazera (uz nešto oštriju loptu Vanje Drkušića), dovela do pogotka Ezea i male dramatike na crveno-beloj strani Topčiderskog brda. Bio je ovo jedan od onih mečeva kada je teško donositi zaključke o trenutnoj formi crveno-belih i personalnim rešenjima Vladana Milojevića. Videlo se, primer radi, da je za 20 minuta na terenu Nemanja Radonjić bar dostigao zadovoljavajući nivo snage i fizičke spreme. Uspeo je da prozuji nekoliko puta po boku kao tog leta 2018. godine. Videlo se i da je Radetu Kruniću preko potreban odmor posle iscrpljujućih sedmica, te da Rus Prucev može da bude ozbiljno rešenje na desnom boku.

Izabrane vesti

Međutim, sigurno će se narednih dana najviše pratiti zdravstveno stanje Omrija Glazera. Nedovoljno pripremljen posle duge pauze prilikom kiksa za gol, izraleski čuvar mreže je povredio zadnju ložu i zagorčao Zvezdina tri boda.

Železničar je ostavio pristojan utisak, pismene ekipe, sa jasnim zadacima da se uvek kreće u napad iz poslednje linije...

Transparentom „Ovo je Zvezda“, najvatreniji navijači srpskog šampiona odali su priznanje timu Vladana Milojevića za istorijsku pobedu na stadionu u Humskoj. Imali su osećaj ljudi na Marakani da su se vremenskom mašinom vratili u 2021. godinu i da sa nestrpljenjem očekuju dvomeč sa Milanom u Ligi Evrope. Na terenu su u istom trenutku bili Zoran Popović, Seku Sanogo, Nemanja Milunović, Aleksandar Katai i Milan Rodić (kasnije je ušao El Fardu Ben). Samo na različitim stranama.

Železničar je odbio pomisao da bude kolorit na Zvezdinoj međustanici, između velike pobede u derbiju i onog što je čeka na Đuzepe Meaci. Odlučio se Vladan Milojević dobro da promeša karte i promenio sedmoricu startera u odnosu na večiti derbi. Videlo smo neke nove ideje i vrlo zanimljivog Jegora Pruceva na poziciji desnog beka. Upravo je Rus kreirao najlepši detalj u prvom poluvremenu kada je lažnjakom izbacio Konatara u gol aut i potom poslao kiflu pored gola Zorana Popovića.

Nije Železničar Marka Savića bio previše orfanzivno orjentisan, ali su Pančevci igrali lepo. Sa zgusnutim linijama tima parirali su neuigranoj postavi crveno-belih, uspeli čak dva puta opasno da zaprete. Mučio se Felisio Milson na levoj strani, ali se u finišu prvog poluvremena prodisao i počeo sve više da preti u duelima Jusifom. Moguće je da je Vladan Milojević testirao trenutnu formu Vanje Drkušića, kao i mogućnost da protiv Intera povremeno igra sa trojicom centralnih defanzivaca. Slovenački reprezentativac mu se odužio golom, odnosno odličnim skokom u 33. minutu na centaršut zemljaka Timija Maksa Elšnika.

Bilo je povremeno dosadno na Marakani, ali razleteće se prašina i posle meča Mozzart Bet Superlige. Vratio se Srđan Jovanović na utakmice Crvene zvezde posle 18 meseci pauze i izuzeća koja je zahtevao srpski šampion. Pokazao je ozbiljnu hrabrost internacionalac, odmah nakon vodećeg gola Crvene zvezde, pošto nije konsultovao VAR, nakon što je Milikić sa dve ruke srušio Bruna Duareta. Razbesnelo je to stručni štab crveno-belih, koji se čudio kako nije bilo najstrože kazne.

Igrao je Železničar do noge, većinu centaršuteva branio visinom Nemanje Milunovića, ali nije bio previše ubedljiv na drugoj polovini. Videlo se, primera radi, da će Bruno Duarte morati dobro da zapne kako bi iz startne postave istisnuo Felisija Milsona. Mnogo je življe postalo u drugom poluvremenu. Posebno kada je bivši Zvezdin golman Zoran Popović ostavio goste u životu. Na drugoj strani Omri Glazer je kiksirao i vratio meč na početak. Ne zadugo...

Na opisan način Zvezda je stigla do tri boda, ali je morala da strepi.

CRVENA ZVEZDA – ŽELEZNIČAR (P) 2:1 (1:0)

/Drkušić 33, Ilić 70 - Eze 60/

Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 6.000

Sudija: Srđan Jovanović

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer 5 (od 63. Ilić) – Prucev 6,5, Điga 6,5, Drkušić 6,5, Rodić 6 – Krunić 6 (od 63. Dalsio), Elšnik 7 – Ilić 6,5, Katai 5,5 (od 67. Endijaje), Milson 6 (od 67. Radonjić 7) – Duarte 6 (od 83. Maksimović).

ŽELEZNIČAR (4-2-3-1): Popović 7 – Jusif 5,5, Milikić 6, Milunović 6,5, Konatar 5 – Sanogo 6 (od 81. Cvetković), Mitrović 5,5 (od 56. Jevremović) – Jovanović 5 (od 56. Pirgić), Knežević 5 (od 67. Milosavljević), Eze 6 (od 67. El Fardu Ben) – Romanić 5,5.

Igrač utakmice: Zoran Popović


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

Crvena zvezda - Železničar Pančevo 2:1 (1:0)

/Drkušić 33, Ilić 70 - Eze 60/

Subota

17.00: (1,90) OFK Beograd (3,50) IMT (4,10)

18.00: (2,50) Čukarički (3,40) TSC Bačka Topola (2,80)

18.00: (2,95) Novi Pazar (3,40) Radnički Kragujevac (2,40)

20.00: (1,65) Vojvodina (3,70) Radnički Niš (5,60)

Nedelja

15.00: (1,85) Tekstilac (3,50) Napredak (4,40)

17.00: (3,30) Mladost Lučani (3,40) Partizan (2,20)

19.00: (3,05) Jedinstvo Ub (3,35) Spartak Subotica (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Nemanja RadonjićLuka IlićVladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara