Bonifejs šokirao Engleze: Ne volim baš Premijer ligu, više mi se dopadaju španski i nemački fudbal

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 21:03

"Jednog dana voleo bih da zaigram u Španiji, zato ću možda i naučiti taj jezik"

Jedan od napadača koji su u fokusu poslednjih meseci i kome je vrednost porasla deset puta u potonje dve godine (trenutno ga Transfermarkt procenjuje na 40.000.000 evra) - Viktor Bonifejs (23), izjavio je kako ne može da nauči nemački jezik jer je pretežak, a on nema dovoljno vremena da mu se posveti.

U istom intervjuu on je kazao kako ne voli Premijer ligu, te da bu radije ostao u Nemačkoj ili karijeru nastavio u Španiji. U vreme kada se najveći broj mladih igrača 'seče' zbog Premijeršipa, a dobar deo njih uspešnost karijere ocenjuje kroz učinak u Engleskoj, ovo je svakako nešto novo.

Izabrane vesti

"Da istina je da ne govorim nemački. U svlačionici nemam problem. Ima momaka poput Nejtana Tele koji pohađaju časove. Ja nemam vremena. Jezik je mnogo težak. Naravno, Nejtanu želim sve najbolje, da dobro nauči i da mi pomaže kada je potreban prevod", kazao je Nigerijac.

Na konstataciju kako bi jednog dana mogao da završi u Premijer ligi, gde bi se osećao komotnije što se tiče komunikacije, Bonifejs je ponovio jedan od ranijih stavova.

"Već sam rekao da nisam veliki ljubitelj engleskog šampionata. Ne volim baš Premijer ligu. Mnogo više mi se dopadaju nemački i španski fudbal. Jednog dana voleo bih da zaigram u Španiji, zato ću možda i naučiti taj jezik".

Kada su ga upitaliu kom klubu La lige voleo da igra, odgovorio je samo osmehom.

A o interesovanju Čelsija koje je letos bilo aktuelno...

"Dobro, ne kažem da sigurno ne bih otišao tamo ukoliko bi došao ozbiljan, veliki klub i pokazao interesovanje. Ipak, prva i druga opcija ostaju Nemačka i Španija".

Podsetimo, Viktor Bonifejs je prošlog leta stigao u Bajer Leverkuzen iz Union Sen Žiloaza za blizu 22.000.000 evra. Prve sezone postigao je 21 gol i namestio još deset. Ove jeseni na prve četiri utakmice Bundeslige dao je tri i namestio jedan pogodak.


tagovi

Viktor Bonifejs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara