Nando De Kolo (©MN Press)
Nando De Kolo (©MN Press)

Od Pekinga do Pariza: Nando De Kolo završio reprezentativnu karijeru

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 01:01

Jedan od najboljih francuskih košarkaša svih vremena više neće igrati za nacionalni tim

Dvostruki osvajač Evrolige sa moskovskim CSKA i pobednik Evrokupa sa Valensijom, Nando De Kolo, saopštio je da više neće igrati za reprezentaciju Francuske. S obzirom na to da mu je 37 godina, takav potez se i mogao očekivati po završetku Olimpijskih igara u Parizu, gde je sa Trikolorima pred domaćom publikom osvojio srebro. Drugo za sjajnog šutera, pošto je prethodno sa poražen i u finalu Igara 2020. u Tokiju. Oba puta uspešniji su bili Amerikanci.

Pored brojnih klupskih trofeja (pobrojana tri su najznačajniji), De Kolo sa Francuskom uz dva srebra na Olimpijskim igrama ima i bronzu sa Svetskog prvenstva u Kini 2019, zlato na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013, kao i srebro sa Eurobasketa 2011. u Litvaniji i bronzu iz 2015. sa turnira održanog u njegovoj domovini.

Izabrane vesti

Reč je o jednom od najboljih francuskih košarkaša svih vremena, a statistički gledano - devetom najboljem strelcu reprezentacije sa 2.194 poena i sedmom na večnoj listi po broju nastupa za nacionalni tim (209).

Odluku o povlačenju iz reprezentacije košarkaš ASVEL-a podelio se javnošću objavom na društvenim mrežama.

"Jednog dana ste izabrani za reprezentaciju Francuske, nosite ovaj plavi dres koji inspiriše snove i želite samo jedno - uspeh. Kada se avantura završi, nadate se da ćete reći da ste bili tamo, ostavljajući zauvek trag u istoriji ovog tima. Od svog početka 2008. do Olimpijskih igara u Parizu 2024. i ove srebrne medalj, zajedno sa titulom prvaka Evorpe, prihvatao sam različite uloge kako bih služio svom timu i pomogao da se ostvare zajednički ciljevi. Moj put u plavom nije uvek bio lak, ali da moram ponovo da idem njih, uradio bih to i zatvorenih očiju, jer moja košarkaška karijera ne bi bila tako ispunjena bez medalja sa reprezentacijom Francuske", istakao je De Kolo.


tagovi

Nando De Kolokošarkaška reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara