Drama ili odluka

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 08:30

Vakifbank ima prvu meč loptu za odbranu titule u Turskoj, Ezačibaši sa Tijanom Bošković želi majstoricu

Da li danas pada odluka o šampionu Turske za odbojkašice?

Branilac krune Vakifbank ima prednost od 2:1 u pobedama u finalnoj seriji plej-ofa. Izabranicama Đovanija Guidetija treba još jedan trijumf za spas sezone. Ekipa srpske reprezentativke Milene Rašić prošle sezone je sve osvojila, a ove je odbranila titulu samo na klupskom Svetskom prvenstvu. Nekada dominantan tim u Evropi ranjiv je ove godine.

Izabrane vesti

Ezačibaši je ušao u finalnu seriju kao blagi favorit. Poveo je sa 1:0, ali onda su usledile dve pobede od po 3:1 Vakifbanka koji danas ima prvu meč loptu.

Tim Tijana Bošković ima u svojim vitrinama Superkup i Kup Turske, ali fali ona najvažniji pehar u Turskoj. Prošle godine je bila obrnuta situacija. Ezačibaši je vodio 2:1 u pobedama, ali je Vakif uspeo da preokrene. Ezačibaši dočekuje gradskog rivala u dvorani Burhan Felek.

Od raspoloženja Boškovićeve mnogo toga će da zavisi. Tu su i iskusne Džordan Larson i Korejka Kim Jeon Kung, ali najviše lopti ide na MVP Svetskog prvenstva u Japanu prošle godine.

Trofejni italijanski stručnjak na klupi Vakifbanka Guideti šansu na poziciji korektorke dao je mladoj 19-godišnjoj Ebrar Karakurt umesto Holanđanke Loneke Slutjes. Poverenje trenera ona je sjajno iskoristila. Kineskinja Žu Ting je konačno zaigrala onako kako se očekuje od najbolje svetske odbojkašice, a jedina koja je standardno na visokom nivou cele sezone je kapiten reprezentavije Srbije Milena Rašić.

Radi se o najskupljim ekipama na svetu. Nijanse će da odlučuju. Ezačibaši mora da igra na sve ili ništa, pobeda je imperativ. Ove sezone ljuti rivali su odigrali šest utakmica, a skor je izjednačen – 3:3. Majstorica bi bila najprevednija.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 17:00 8412 TRPFW Eczacibasi W - Vakifbank W ki 1 1,70
Ukupna kvota1,70

TURSKA – FINALE PLEJ-OFA (Ž), ČETVRTI MEČ

Četvrtak
17.00: (1,70) Ezačibaši – Vakifbank (2,03)   /u seriji: 1:2/

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


tagovi

Ezačibašivakifbanksportsko klađenjeMilena RašićTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara