©Starsport
©Starsport

Spartak tri i po godine sanja pobede u nizu

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 13:05

Subotičani protiv Voždovca u prilici da nastave seriju

Nakon dve pobede protiv Javora minimalnim rezultatom (1:0) Subotičani će pokušati da nastave niz pozitivnih rezultata i tako što pre obezbede opstanak. Spartak je slavio na prethodna dva ovosezonska susreta protiv Voždovca, ali će treći i poslednji u aktuelnoj takmičarskoj godini imati najveći značaj, jer je u borbi za opstanak svaki bod bitan. Sa druge, strane ni Voždovac baš kao ni tim sa severa Srbije nije ispunio očekivanja, ali se u najmlađoj ekipi u ligi nadaju lepšoj budućnosti.

Na konferenciji za medije šef stručnog štaba Spartaka Miloš Kruščić je uz dozu optimizma najavio današnji duel.

Izabrane vesti

"Očekuje nas neizvesna utakmica protiv Voždovca. Video sam da su svi mečevi koji se igraju u plej-autu očigledno napeti s obzirom na to da su ulozi veliki. Sve se ekipe bore za opstanak, a bodovna razlika je takva da nikome ne daje za pravo da se oseća sigurnim i komfornim. Iz tog razloga svi timovi ulaze u utakmicu sa maksimalnom angažovanošću i koncentraciom. Prošlo kolo nam je baš to i pokazalo, uglavnom su rezultati u plej-autu bili nerešeni ili su pobede bile minimalne", analizirao je situaciju u donjem delu tabele Kruščić pa se osvrnuo na svoje izabranike i današnjeg protivnika:

"Mi smo posle dve pobede u dobrom raspoloženju i idemo u Beograd da nastavimo seriju. Sa druge strane Voždovac je pobedio na teškom gostovanju u Novom Pazaru te i oni motivisani i raspoloženi zbog pobede očekuju dobar rezultat. Mlada su i poletna ekipa koja dosta trči, uvek znaju šta hoće na terenu i jedino što im fali je iskustvo, pa možda iz tog neiskustva ili nedostatka individualnog kvaliteta, koji im je otišao tokom ove pauze, plaćaju danak na nekim utakmicama. Međutim, na svakoj utakmici su bili ravnopravni, negde čak i bolji te očekujem veliki posao na Voždovcu da nastavimo ovako i što pre budemo sigurni. "

Trenutna situacija u plej-aut tabeli je takva da bi se fudbaleri Spartaka eventualnom pobedom dodatno učvrstili na devetoj poziciji sa sedam bodova više u odnosu na zonu koja vodi u baraž za opstanak, dok bi pad na predposlednju i poslednju poziciju bio gotovo nemoguć. Subotičani bi pobedom upisali treći vezani prvenstveni trijumf što bi bilo prvi put od leta 2020. godine. Pre tri i po godine Spartak je u nizu odnosio ceo plen sa megdana Zlatibotu, OFK Bačkoj i Metalcu, a takav niz do danas je bio nemoguća misija na severu Srbije.

Na ruku gostima ide ćinjenica da posle dužeg vremenskog perioda imaju praktično kompletan igrački kadar u konkurenciji.

"Što se tiče igrača, ovaj put imamo skoro sve igrače na raspolaganju. Momci koji su bili povređeni duži period kao što su Kerkez, Babić i Rošević priključili su se treninzima te ćemo imati celu ekipu na raspolaganju, ali videćemo koji če tim izaći", rekao je Kruščić.

MOZZART BET SUPERLIGA, 32. KOLO

Petak

17.00: (2,35) Voždovac (3,20) Spartak (2,90)

19.00: (1,45) Čukarički (4,40) Mladost (7,50)

Subota

16.00: (4,00) Radnik (3,35) Novi Pazar (1,88)

18.00: (2,55) Javor (3,15) IMT (2,70)

20.00: (1,52) Železničar (3,90) Radnički Niš (6,00)

Nedelja

17.30: (8,00) Vojvodina (4,70) Crvena zvezda (1,40)

18.00: (3,15) Napredak (3,35) Radnički 1923 (2,30)

19.30: (1,90) Partizan (3,50) TSC (4,10)

PIŠE: Oliver Nagel


tagovi

fk voždovacSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara